Hitem letošního léta je žlutá barva. Musíte ji ale umět nosit i sladit

 Móda 
20. května 2018 13:05 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Žlutá barva je letos v módě Internet
Světoví módní návrháři udávají krok a pro letošní jaro a léto jsou podle nich in hlavně jasné a výrazné barvy. Pokud chcete být letos trendy, neměl by ve vašem šatníku chybět nějaký žlutý kousek. Tato barva je totiž letos velmi módní. Poradíme, jak ji nosit a s čím kombinovat, abyste celý outfit opravdu vyzdvihli.

Žlutá je barva slunce a sluší každému, jen je třeba vědět, jak ji správně nosit. Tato barva je totiž hodně vidět a každý, kdo ji má na sobě, je automaticky nepřehlédnutelný. Žluté barvy se hodně lidí bojí, přitom zcela zbytečně. Stačí vědět, jak tuto barvu správně nosit.

Pokud se odvážíte svůj šatník o nějaký parádní žlutý kousek obohatit, věřte, že díky této barvě dodáte energii nejen sobě, ale i svému okolí. A pokud vám chybí dost odvahy na žlutý komplet, zkuste si pořídit alespoň nějaký menší doplněk v této zářivé barvě. I tím totiž získá váš outfit nevšední šmrnc. O tom, jak nejlépe zkombinovat různé barvy oblečení, jsme psali zde.

K jakým barvám žlutá ladí

Na první pohled se může zdát, že zkombinovat žlutou s jinými odstíny je dřina, ale není to tak. Existují zaručené barevné kombinace, kterými krok vedle nikdy neuděláte.

Žlutá + černá

Kombinace žluté s černou vypadá moc dobře, ale nesmíte to přehnat. Pokud sáhnete po žlutočerných pruzích, hrozí, že budete místo módní ikony připomínat přerostlou vosu. Dobře vypadá, když k této dvojkombinaci ještě přidáte bílou. Žlutá může v outfitu hrát prim, ale skvěle vypadá  i jen v podobě rozzařujícího doplňku nebo jako součást vzoru.

Žlutá + šedá

Pokud chcete vsadit na jistotu, doplňte žlutou šedou barvou. Šedá dobře ladí k nejrůznějším odstínům žluté - od vanilkové přes hořčicovou až po sytou žlutou.

Žlutá + hnědá

Tato kombinace vypadá zdánlivě nesourodě, přitom ve výsledku to není vůbec špatné. Pokud budete tento mix chtít vyzkoušet, vylaďte hnědou spíše s tamvšími, zlatožlutými odstíny. Žlutá s hnědou sluší hlavně teplým typům.

Žlutá + modrá

Pokud máte dojem, že námořnický styl musí zásadně kombinovat modrou, bílou a červenou, jste na omylu. Zkuste červenou barvu vyměnit za citronově nebo pampeliškově žlutou a budete překvapeni, jak dobře to vypadá. Navíc žlutou nemusíte sladit jen s tmavě modrou, ale dobře vypadá i po boku tyrkysové nebo naopak jemné, pudrově modré barvy.

Žlutá + červená

I s červenou vytváří žlutá barva zajímavou kombinaci. V tomto případě sáhněte nejlépe po méně výrazných červených odstínech. Pokud se nebojíte velké pozornosti, můžete vyzkoušet i kombinaci vanilkové s lososovou nebo broskvového odstínu s korálovou. Když budete střídmí, tak ani žlutá se sytě červenou není na škodu - ale volte tuto barvu spíše jen v rámci nějakého detailu nebo na doplňku.

Kombinace pro jemnou žlutou

Jemné odstíny žluté se výborně hodí k béžové, šedostříbrné, krémové či růžové. Tyto barevné kombinace budou nejlépe slušet blondýnkám, kterým dodají na éteričnosti.

Jak žlutou barvu nosit

Žlutou barvu můžete nosit všelijak - krásně vpadá sama o sobě, ale pokud jste zdrženlivější, klidně si pořiďte jen nějaký žlutý doplněk. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, se žlutou na sebe vždy strhnete pozornost.

Žlutá jako doplněk

Není třeba se přemáhat a hned si pořizovat žluté šaty, zazáříte i s drobným doplňkem. Báječně vypadají například žluté kabelky nebo boty. Například žluté balerínky nebo tenisky povýší i jinak naprosto obyčejný outfit. Hodně in jsou také žluté lodičky.

Džínovina

Pokud stále váháte, zda si právě vy můžete žlutou barvu dovolit, zkuste ji zkombinovat s nějakým džínovým kouskem oblečení. K riflím si dejte žluté triko nebo halenku, džínové šaty doplňte žlutými lodičkami nebo teniskami. Žlutá se zkrátka hodí k jakékoliv džínovině a v tomto případě nikdy nic nepokazíte.

Šperky

Každá žena se bude snažit svůj outfit doladit pomocí šperků. Co se týká žluté barvy, máme pro vás dobrou zprávu - k této barvě ladí šperky zlaté i stříbné, takže ani v jednom případě neuděláte chybu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47