Jak použít jeden kočárek na přepravu dvou dětí? Toto jsou možná řešení

 Děti 
18. května 2018 09:13 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Řešením převozu dvou dětí nemusí být vždy dva kočárky Shutterstock
Narodilo se vám druhé dítě, ale to prvorozené toho také ještě moc neujde a navíc si potřebuje po obědě zdřímnout? Máme pro vás řešení, díky kterým budete moci na procházkách a výletě převážet dvě děti, aniž byste potřebovali druhý kočárek a další osobu, která by jej vezla.

S příchodem druhého dítěte na svět se spousta věcí změní a jedna z nich je i možnost převážet první dítě v kočárku, pokud to ještě potřebuje. Sportovní korbu budete muset sundat a instalovat opět tu hlubokou pro novorozené miminko. Pokud vaše starší dítě ujde sotva dva kilometry a po obědě začne být nevrlé, jakmile se nevyspí, může to být velký problém.

Jak ale zařídit, aby mohlo miminko celou procházku spinkat a vaše starší dítě si odpočinout, když už ho jeho krátké nožičky neunesou? Můžete jej vzít do náruče, nebo na koně, ale mnohem lepší je se připravit úplně jinak. Jak, to vám prozradíme v následujícím textu. Když už jsme u těch výletů, víte, jak ochránit i ty nejmenší děti před klíšťaty?

Stupátko

Mnoho maminek si oblíbilo přídavné stupátko, které se jednoduše instaluje na stávající kočárek do zadní části na konstrukci mezi kola. Někteří výrobci si vyrábějí svoje vlastní stupátka, která pasují pouze ke kočárkům jejich výroby, ale jiní vyrábí i univerzální, která připnete buď na určité druhy kočárků, nebo zcela univerzální. V případě, že je vaše starší dítě unavené, stoupne si na stupátko a vy jej můžete vézt tak dlouho, jak jen bude chtít. Taková stupátka se pohybují od tisíce korun výš.

Stupátko se sedátkem

Ještě propracovanější variantou jsou stupátka, na která si vaše dítě může jak stoupnout, tak v případě potřeby i sednout. Vypadají trochu jako tříkolka a některá jsou vybavena i držákem ve tvaru řídítek, takže má dítě pocit, že jede na kole. Ale co je důležité, nekňourá, že je unavené a vy se tak díky tomu můžete na svých procházkách dostat mnohem dál než jen na hřiště a zpátky. Cenově však stupátka s židličkou vycházejí trochu dráž. Koupíte je zhruba za dva tisíce a víc.

Přídavný kočárek

Pokud chcete chodit na dlouhé výlety a počítáte, že bude vaše dítě cestou i spát, úplně nejpromyšlenější a nejideálnější variantou je přídavný kočárek. Jedná se o menší variantu klasického sporťáku či golfek, která má však pouze jedno kolo a díky univerzálnímu připínacímu systému jej bez problému přicvaknete na váš stávající kočárek z boku. Když vaše dítě potřebuje, sedne si a nechá se vámi vézt, nebo si i zdřímne. Jakmile jej ale nebudete potřebovat, jednoduchými chvaty jej přiklopíte na bok vašeho kočárku. Cena je však už minimálně dvojnásobná, co u stupátka se sedátkem.

Dvojkočárek

Pokud jste se svého starého kočárku s hlubokou korbou zbavili a máte už jen golfky pro starší dítě, budete nejspíš přemýšlet o koupi nového kočárku pro novorozené miminko. V tomto případě můžete zvážit i variantu koupit rovnou dvojkočárek a na jedné straně mít připnutou hlubokou korbu a vedle ní sportovní. MYBABYSTORE.CZ – U nás si vyberete kočárky pro dvojčata.

Nosítko nebo šátek

„Problém“ však můžete vyřešit i úplně jinak, a to tak, že si na cestu přibalíte nosítko nebo šátek. Buď v něm ponesete mladší miminko celou cestu a starší se poveze ve sportovním kočárku, nebo to uděláte naopak a v kočárku s hlubokou korbou povezete novorozeně, do koše přihodíte nosítko a když bude starší dítě potřebovat odpočívat nebo spát, vezmete ho do nosítka na záda. Děti, které jsou v nosítku zvyklé odmala, s tím nemají žádný problém a pokud nosítko už máte, nebude to pro vás znamenat další investici.

Krosna

Poslední možností je krosna na nošení dětí, která je promyšlenější variantou nosítka. Krosny mají celkem pohodlné sedátko, do kterého se dítě upne, nad ním je stříška, kdyby pršelo či svítilo přímé slunce a kolem dokola poskytuje nespočet kapes a úložného prostoru na svačinky, náhradní oblečení, pleny, pití a další nezbytnosti. Nejlevnější krosny seženete i do tisíce korun. Svou konstrukcí a váhou jsou však určené spíš pro nošení dětí mužem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008