Trápí vás kruhy a otoky pod očima? Už nemusí. Použijte zázračnou zlatou masku

 Krása 
23. května 2018 11:54 / Šárka Sokolská
  2
📷
3 fotografie v galerii
Kurkuma je zázračné koření, které se využívá i v kosmetice Pinterest
Jestli z vaší kosmetické tašky míří korektor na kruhy pod očima bleskovou rychlostí, tak sáhněte po jedné surovině, která s kruhy zatočí. A tou je kurkuma - skvělé koření, které tvoří důležitou součást indické Ájurvédy.

Kurkuma je koření, které tvoří důležitou součást nejen indické Ájurvédy, ale hojně se používá také v tradiční čínské medicíně a postupně proniká i do ostatních forem lidového léčitelství. Využívá se k léčbě běžných onemocnění, jako jsou rýma a chřipka, až po závažné nemoci, včetně rakoviny, cukrovky či artritidy. A kurkuma je také velmi oblíbeným přírodním prostředkem i v kosmetice při potlačování zánětů a zpomalování stárnutí.

Zázračný kurkumin

Většina zdravotních účinků kurkumy pochází z její aktivní látky kurkuminu, který patří v současnosti mezi hojně zkoumané přírodní látky. Stovky vědeckých studií potvrdily jeho silné antioxidační, antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Kromě toho má kurkumin na lidské tělo řadu dalších pozitivních účinků.

Součást jídelníčku

Chcete-li plně využít zdravotní přínosy kurkumy, určitě si z ní udělejte pravidelnou součást vašeho jídelníčku. Kontroluje cukrovku, léčí a urychluje hojení ran, zmírňuje bolesti, zlepšuje zdraví a vzhled pokožky, předchází Alzheimerově chorobě, podporuje zdraví srdce, předchází a léčí revma, zlepšuje trávení a detoxikuje játra, potlačuje stres a zlepšuje náladu. Kurkuma také posiluje imunitu. Vyrobit si z ní můžete i lahodný nápoj. Recept na jeho výrobu jsme psali zde.

Zatočí i s kruhy a otoky

Z kurkumy si můžete vyrobit nejenom masku na obličej, ale také na oči. Dokáže zatočit s kruhy a otoky už po prvním použití.

Ingredience

  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 polévková lžíce sody
  • pár kapek pleťového tonika

Naneste pod oči

Ze všech ingrediencí si udělejte kaši, která není ani hustá a ani příliš řídká. Tu si naneste na problémové partie, ne však do těsné blízkosti očí. Nechejte masku působit patnáct minut, pak ji umyjte a naneste hydratační krém.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47