Hygiena kosmetických pomůcek. Asi by vás nenapadlo, kolik bakterií se nachází třeba v hřebenu

 Krása 
12. března 2020 10:22 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kosmetické pomůcky mohou být domovem bakterií Depositphotos
Je normální a samozřejmé, že dodržujete pravidelně osobní hygienu. Ovšem věnujete stejnou péči i svým kosmetickým pomůckám? I ty vám totiž mohou přivodit zdravotní problémy.

Každý den používáte celou řadu pomůcek. Některé dokonce opakovaně. Například jen ráno je to zubní kartáček, houbička na make-up, kartáč na vlasy. To, jak se o sebe postarat, víte. Ale víte také, jak pečovat o tyto kosmetické pomůcky?

Hřebeny plné bakterií

Zbytky stylingových přípravků, částečky kůže, vypadané vlasy. To vše ulpí v hřebenu na vlasy. A pokud si jím pročešete i mokré vlasy po umytí, je to ideální prostředí pro množící se bakterie. A to vše si zpětně nanášíte do hlavy, což není zrovna příjemná představa, nemyslíte? Proto po každém použití z hřebenů i kartáčů odstraňte zacuchané vlasy. Čas od času byste jej měli umýt v teplé mýdlové vodě nebo trochou šamponu.

Zubní kartáček i po nemoci

Zubní kartáček by se měl měnit nejenom každé tři měsíce, ale také ve chvíli, kdy jste například po nemoci. Určitě je proto vhodné mít jich doma menší zásobu, a to i pro případné nocležníky. V žádném případě totiž zubní kartáček nikomu nepůjčujte. To, co byste rozhodně neměli opakovaně používat, to je zubní nit nebo mezizubní kartáček. Tyto pomůcky po každém použití vyhazujte. Jaké další předměty je potřeba po nemoci vyhodit nebo vyčistit, jsme psali zde.

Make-up bez bakterií

Houbičky na make-up jsou skvělým pomocníkem, ale jenom tehdy, pokud se o ně správně staráte. Vzhledem k tomu, že s jejich pomocí nanášíte tekuté látky při teplotě kolem 36 - 38 stupňů Celsia, velmi snadno se v nich množí bakterie. A ty si zpětně nanášíte na obličej. Výsledkem mohou být různé alergie a další kožní problémy. Houbičku vyperte každý třetí den pod vodou s přípavkem antibakteriálního gelu. Minimálně jednou za měsíc ji vyměňte. 

Nůžky a pilníky

Pokud chodíte pravidelně na manikúru, určitě jste si všimli, že manikérky své pomůcky po každém použití dezinfikují. Moc dobře vědí, že i zde se množí různé bakterie, které by mohly způsobit nemalé infekční potíže. Právě z manikérek byste si měli vzít také příklad a své nůžky a pilníky také pravidelně čistit a mýt. A pozor, to samé platí také u pinzet na obočí. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008