Jak často si mýt vlasy, aby se vám zbytečně nemastily. Četnost mytí přizpůsobte jejich typu

 Krása 
20. května 2020 13:53 / Mirka Malá
  3
📷
4 fotografie v galerii
Intenzita mytí vlasů záleží na jejich struktuře Depositphotos
O tom, jak často si mýt vlasy, se vedou dlouholeté spory. Mnohé ženy bez čerstvě umytých vlasů nevyrazí ani do divadla nebo na rande. Univerzální odpověď sice neexistuje, ale hodně napoví typ samotných vlasů.

Typ vlasů, jejich struktura i délka jsou faktory, které rozhodují o tom, jak často si mýt vlasy. Rozhoduje ale rovněž životní styl, který je rovněž třeba vzít v potaz. Například to, jak často chodíte do fitka. A i když neexistuje univerzální odpověď na četnost mytí vlasů, vše začíná správným určením toho, jaký typ vlasů máte.

Určete strukturu svých vlasů

Omyjte si vlasy jen vodou a nechte je přirozeně uschnout. Tím nejsnadněji určíte sami doma jejich strukturu. Pak vezmete jeden pramen vlasů a rozetřete jej mezi prsty. Pokud je sotva cítíte, pak máte jemné vlasy, pokud naopak vlasy cítíte a ještě se vám na vlasech udělají malé hrudky, pak máte hrubé vlasy.

Něco mezi tím značí středně jemné vlasy, rozštěpené konečky značí jejich nízkou porozitu. Ta s sebou přináší i nedostatek lesku a pružnosti vlasů.

Chcete-li zjistit pórovitost vašich vlasů, vezměte si další pramen vlasů a vložte jej do nádoby s vodou. Pokud se pramen vznáší na hladině, máte vlasy s nízkou porézností. Také byste měli dávat pozor na to, jak dlouho vaše vlasy schnou na vzduchu nebo jak rychle se promočí vodou při mytí, to vše jsou další příznaky nízké poréznosti.

Jak často mýt jemné vlasy

Jemné vlasy se mastí častěji, takže je potřeba je také častěji mýt. Použijte nějaký šampon, který zvětšuje objem, ale pozor, nedávejte si ho do vlasů moc, jemné vlasy totiž hodně šamponu nepotřebují. Šampon neaplikujte přímo na pokožku hlavy. Namísto toho nejdříve šampon v rukách napěňte, pak do pokožky hlavy vmasírujte a následně opláchněte studenou vodou, která vlasy uzavře, takže vydrží déle nemastné a budou i lesklejší.

Jak často mýt suché vlasy

Vlasy myjte jednou až dvakrát týdně, ale udělejte si na to čas. Před šamponováním naneste na vlasy kondicionér nebo regenerační vlasovou masku, která vlasy zhydratuje, a poté použijte malé množství šamponu. Následně opakujte proceduru s kondicionérem a opláchněte.

Jak často mýt středně silné vlasy

Ti, kdo mají středně silné vlasy, tedy ani slabé, ani příliš silné, by si měli mýt vlasy maximálně třikrát týdně. Častější mytí může způsobit, že vlasy budou na koncích extrémně suché, ale zároveň se pokožka hlavy bude nadměrně mastit a vlasy tak budou u kořene mastné. Dále čtěte: Klasický dětský olejíček má velmi kladný vliv na dospělou pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve