Bezprostředně po sexu byste měly provést několik činností. Závisí na tom vaše zdraví

 Zdraví 
20. května 2020 11:11 / Eva Vogelová
  11
📷
4 fotografie v galerii
Sex s sebou nese určitá zdravotní rizika Depositphotos
Užívat si sex prospěje vaší psychické stránce. Uvolníte se a budete se cítit dobře. Po sexu byste však neměly dlouho ležet v posteli. Bezprostředně po něm byste měly vykonat několik činností, které prospějí vašemu zdraví.

Pohlavní styk představuje pro všechny ženy určitá zdravotní rizika. Ženské pohlavní ústrojí je velmi náchylné k přemnožení bakterií, což může vyústit v konkrétní zdravotní potíže. Kvůli tomu je potřeba, abyste po sexu provedly několik úkonů.  

Předejděte kvasinkové infekci  

Pokud trpíte na časté kvasinkové infekce, měly byste na hygienu po sexu dbát velmi důkladně. Po sexu si opatrně z pohlavního ústrojí setřete sperma a vaginální gel. Tento úkon by měl být první, který uděláte.  

Použijte toaletu

Bezprostředně po pohlavním styku byste se měly jít vymočit. Během sexu se přenáší bakterie do močové trubice. Když půjdete na toaletu, část toxinů a bakterií se tím z vašeho těla vyplaví ven. Možná se vám zrovna močit nechce, zkuste ze sebe dostat alespoň několik kapek. Pokud se po sexu nevymočíte, bakterie naplavené v močové trubici se mohou snadno rozšířit.

V takovém případě u vás může propuknout zánět močového měchýře. Minimálně jednou za život ho prodělala každá žena. A všechny moc dobře vědí, že jde o velmi nepříjemnou záležitost. Muži na zánět močového měchýře tolik náchylní nejsou, protože na rozdíl od žen mají delší močovou trubici, takže se tam dostávají bakterie složitěji.

Dejte si rychlou sprchu

Rychlá sprcha je dalším preventivním krokem proti rozšíření bakterií. Spousta žen si pořizuje speciální gely pro intimní hygienu s různými vůněmi. Pokud je máte doma také, rovnou je vyhoďte.

Parfemované gely pro intimní hygienu obsahují spoustu chemikálií, které vám naruší přirozené prostředí ve vagině. To může spustit další vlnu kvasinkových infekcí. Po sexu si raději své intimní partie umyjte pouze vodou. Tím jim nijak neuškodíte.

Oblečte si pouze bavlněné prádlo

Po sprše byste si ideálně neměly oblékat žádné spodní prádlo, aby vaše intimní partie mohly volně dýchat. Po sexu totiž mohou ještě chvíli vlhnout. V neprodyšném prostředí se kvůli tomu může zase vytvořit armáda bakterií a spustit tak kvasinkovou infekci. Pokud po pohlavním styku musíte někam odejít, oblečte si pouze bavlněné prádlo. Dále čtěte: Zjistěte, jaké jsou příčiny bolesti při vyprazdňování.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47