Klasický dětský olejíček má velmi kladný vliv na dospělou pleť

 Krása 
09. května 2020 10:27 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dětský olejíček především skvěle hydratuje Depositphotos
Dětský olej má odjakživa jedno jasné využití. Udržuje dětskou pokožkou pružnou. Stále častěji ale dětský olejíček používají i ženy pro jeho nesporný kladný vliv na dospělou pleť.

Dermatologové vědí, proč tomu tak je. Jedním z důvodu je jeho cena, která je podstatně nižší než cena i těch nejběžnějších pleťových krémů. A pak je tady ten hlavní faktor, a tím je téměř zázračné složení dětského oleje.

Olej plný zázračných ingrediencí

Dětský olej se totiž obvykle skládá z minerálního oleje nebo rostlinných olejů. Některé dětské oleje mají také další přísady, jako je vitamin E a aloe vera. Dětské rostlinné oleje se obvykle vyrábějí z kokosového oleje, avokádového oleje, mandlového oleje, jojobového oleje nebo slunečnicového oleje. Tyto oleje fungují jako okluzivní tím, že blokují vlhkost a zjemňují pokožku.

Dětské oleje navíc skvěle hydratují. Dokáží snížit trans-epidermální ztrátu vody z pleti a vytváří ochrannou bariéru mezi kůží a vnějším prostředím.

Dětský olejíček lze použít i jako odličovač

Zní to možná divně, ale dětský olej skvěle odličuje a navíc nedráždí oči ani jejich okolí. Stačí olejíček nanést na váš odličovací tampon a odstranit make-up stejným způsobem, na jaký jste zvyklé.

Stejně tak lze dětský olejíček využít pro ošetření suchých a poškozených vlasů. Vůbec se nemusíte bát, že vlasy budou následně mastné. Naopak. Olejíček pomáhá hydratovat i v tomto případě a vlasy po něm navíc budou i krásně lesklé.

Těhotné ženy, které se bojí, že jim po těhotenství zbydou nevzhledné strie, mohou rovněž využít vlastností dětského oleje. A to proto, že zkrátka skvěle funguje jako zvlhčovač, takže je vhodný i jako podpůrná terapie pro různé kožní ekzémy.

Naopak dejte pozor na používání dětského oleje, pokud trpíte akné. V takovém případě by se vaše potíže mohly ještě zhoršit.

Rovněž si při nákupu vyberte ten správný olejíček. Pokud dětský minerální olej není dostatečně rafinovaný, může obsahovat potenciálně karcinogenní polycyklické aromatické uhlovodíky. Proto jsou tyto oleje v dětských přípravcích rafinovány a čištěny, takže při výběru dětského olejíčku dbejte na to, abyste zvolili skutečně ten čistý a dobře rafinovaný. Dále čtěte: Skvalenový olej má mimořádně zvlhčující účinky a bojuje proti stárnutí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47