Skvalenový olej má mimořádně zvlhčující účinky a bojuje proti stárnutí

 Krása 
24. dubna 2020 10:34 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Další přírodní látka, která má blahodárné účinky pro pleť Depositphotos
Skvalenový olej se stává stále populárnější jako složka při péči o pleť. Ve skutečnosti existuje velká šance, že je již součástí některého z produktů, které právě používáte. Tato přísada totiž slibuje mimořádně zvlhčující účinky a také bojuje proti stárnutí.

Skvalen je lipid, tedy tuk, který se přirozeně vytváří v olejových žlázách naší kůže, aby hydratoval a udržoval pevnou pokožku. A stejně, jako mnoho jiných přírodních látek s příznivými účinky, i produkce skvalenu v našem těle s věkem klesá.

Vědci ale našli způsob, jak získat skvalen z rostlinných a živočišných zdrojů, ale protože mastná molekula je ve svém přirozeném stavu nestabilní, je třeba ji hydrogenovat nebo kombinovat s vodíkem.

Odkud se skvalen tedy bere?

Skvalen se tradičně získává z jater žraloků, kde se přirozeně vyskytuje ve vysokých koncentracích. Ne nadarmo je Squalus rod žraloků. Avšak kvůli etickým obavám se mnoho velkých kosmetických společností naštěstí posunulo od žraloků k jiným zdrojům, protože přírodní organická sloučenina může být také odvozena z mnoha rostlin. Skvalen se nachází v olivovém oleji a lze jej získat z rýžových otrub, pšeničných klíčků a cukrové třtiny.

Jaké jsou výhody skvalenového oleje?

Skvalenový olej má vynikající zvláčňující vlastnosti, což znamená, že udržuje vaši pokožku hydratovanou. Jedním z důvodů, proč je tak účinným hydratačním prostředkem, je to, že ho naše pokožka okamžitě rozpozná, protože je to forma látky, kterou naše tělo přirozeně produkuje. To znamená, že olej se rychle a snadno vstřebává do nejhlubších částí naší pokožky.

Skvalenový olej má také řadu dalších výhod pro péči o pleť a krásu. Zvyšuje také jas a vitalitu pokožky, zmenšuje výskyt jemných vrásek a dokonce pomáhá snížit začervenání pokožky. Kromě těchto hydratačních a protistárnoucích účinků má skvalen přirozené antioxidační vlastnosti, u kterých bylo prokázáno, že bojují proti poškození volnými radikály v kůži.

Jaký je nejlepší způsob používání skvalenového oleje?

Pokud máte zájem začlenit skvalenový olej do své každodenní péče o pleť, nejideálnější bude vmasírovat jej přímo do pokožky, a poté použít váš běžný pleťový krém.

Můžete také použít skvalenový olej na vlasy a nehty. Aby vaše vlasy zůstaly měkčí a lesklejší, naneste na pokožku hlavy několik kapek skvalenového oleje. Vmasírujte jej do pokožky hlavy a pak vlasy pročešte. Pokud jde o nehty, několik kapek skvalenového oleje vám zajistí hydratační výhody, zejména pokud máte suché a poškozené nehty. Dále čtěte: Pružná pleť bez vrásek? Nemusíte pod skalpel, v boji s časem pomůže botulotoxin.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008