Šípkový olej je zázračný elexír krásy. Používá i Victoria Beckham

 Krása 
11. srpna 2020 07:34 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Šípkový olej si oblíbily i slavné celebrity Depositphotos
Když supermodelka, členka královské rodiny a prvotřídní módní návrhářka používají stejný produkt péče o pleť, už to něco znamená. A když jimi jsou Cara Delevingne, vévodkyně z Cambridge a Victoria Beckham? To pak opravdu musíte vědět, o jaký zázrak se jedná.

Tím zázrakem je šípkový olej. Cara ho má tak ráda, že ho používá dvakrát denně, tedy po očištění pleti v noci a před ranním ošetřením pleti.

Proč je tento elixír tak oblíbený?

Je to především samotný přírodní olej, který se může pochlubit svými superschopnostmi. Šípkový olej se extrahuje ze samotných semen a má dostatek esenciálních mastných kyselin, které jsou životně důležité pro zdravou pokožku.

Proč jsou tyto esenciální mastné kyseliny tak důležité? Naše pokožka má svou vlastní ochrannou bariéru. Když se tato bariéra rozpadne, například v důsledku stárnutí, nebo poškozením sluncem atd., odchází z ní voda, což způsobuje, že kůže je suchá, dehydratovaná a citlivá.

Esenciální mastné kyseliny pomáhají udržovat a znovu budovat tento štít a udržují naši pokožku hladkou, zářivou a pružnou. Tyto stejné komponenty také činí šípkový olej brilantním při odstraňování suché pokožky a tím pomáhají minimalizovat vrásky.

A to není vše. Šípkový olej také obsahuje stopy tretinoinu, který pomáhá rychleji obnovovat kožní buňky. Olej dokonce nabízí příznivé účinky kůži náchylné ke skvrnám, a to díky vysoké koncentraci kyseliny linolové, specifického druhu mastných kyselin, o kterém bylo prokázáno, že pomáhá léčit akné.

Jak šípkový olej používat?

Šípkový olej je velmi bohatý na esenciální mastné kyseliny, díky čemuž je intenzivně vyživující, hydratující a skvělý pro omlazování pleti. Kromě hydratace a rozjasnění pokožky se díky jeho účinkům může rovněž používat při zánětlivých stavech, jako je ekzém nebo dermatitida, a řešit tak jizvy, jemné linie, vrásky a strie.

Některé šípkové oleje také obsahují vitamin C, i když někteří dermatologové se shodují, že už to na jeho účinnost nemá tak velký vliv.

Šípkový olej je opravdu velmi výživný, ostatně jako většina olejů, ale je mnohem lehčí než jiné mastnější textury. Šípkový olej je velmi jemný, a proto je pokožkou snadno absorbován.

A zatímco někteří odborníci nedoporučují používat jakýkoli druh oleje, pokud trpíte akné, v případě šípkového oleje tomu tak není.

Stejně jako u většiny olejů může být šípkový olej používán všemi způsoby, díky čemuž je skvělým doplňkem k péči o pleť. Mnoho značek jej prodává jako čistý organický olej, který funguje dobře, když je vmasírován do pokožky jako poslední krok vaší večerní rutiny. Vzhledem k tomu, že je mnohem lehčí než většina ostatních, je možné jej používat i ve dne pod make-upem.

A co víc, šípkovým olejem můžete ošetřit celé tělo a dokonce i vlasy, pokud je máte suché a roztřepené. Stačí olej vmasírovat do jejich konečků a vašim vlasům se dostane tolik potřebné výživy a hydratace. Dále čtěte: Okysličující make-up omlazuje pokožku a také skvěle kryje.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod