Stejně jako používáme jiný parfém v létě a jiný v zimě, měly bychom rozlišovat i letní make-up

 Krása 
10. srpna 2020 09:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V létě to s líčidly nepřehánějte Depositphotos
Stejně jako ženy používají jiný parfém v létě a jiný v zimě, měly by rozlišovat i letní make-up od toho zimního. Každé roční období si totiž žádá něco trochu odlišného.

Snad každá žena chce v létě dobře vypadat, ale vytvořit si na obličeji make-up, který se vlivem horka, potu či vody ani nehne, není úplně snadné. Musíte dodržet několik zásad.

Lehký krém

Základem péče o pleť je použít dobrý krém. V létě se vyhněte hutným krémům i pleťovým olejům, raději sáhněte po krému lehké konzistence, který dostatečně vaši pleť hydratuje. Ideálně s vysokým ochranným UV faktorem.

Make-up

Také v případě make-upu zvolte co nejlehčí texturu. Výbornou službu vám poskytnou BB krémy, které mají dobrou krycí schopnost, poradí si s barevnými nerovnostmi, pigmentovými skvrnami i menšími pupínky. K dostání jsou také voděodolné make-upy. Někomu se zase v létě osvědčilo nahradit klasický make-up krycím korektorem. Opět by ale měl být jemné konzistence. Pozor na krémová líčidla, jsou těžká, mastná a mohou vytvořit mapy a ucpat póry.

A pokud make-up používat nechcete, můžete v létě vyzkoušet třeba bronzující pudr. Krásně vaši pleť rozjasní. Bronzer můžete využít nejen ke zvýraznění tváří, ale i krku, ramen nebo dekoltu.

Oční stíny

Pokud nemusíte, očním stínům se v létě vyhněte, úplně vám bude stačit řasenka. Nebo použijte bronzer a jemně jím poprašte víčka. A pokud se bez očních stínů neobejdete, pořiďte si voděodolné. Dají se sehnat tekuté i v tužce.

Řasenka

Bez řasenky většina žen nevyjde z domu. I řasenky můžete pořídit ve voděodolné variantě. Je ale pravdou, že řasy často zatěžují a také slepují. Takové řasy se pak také špatně odličují, obvykle musíte použít speciální odličovač. Proto mnoho žen dává přednost tomu, že si řasy zkrášlí klasickou nevoděodolnou řasenkou a pak je přetřou speciálním gelem, který řasy zafixuje a natočí. Řasenka díky tomu získá voděodolné vlastnosti. Někdo si také nechá řasy nabarvit u kosmetičky.

Rtěnka

U rtů v létě platí totéž co u očních stínů. Pokud můžete, nechte je od rtěnky odpočinout. Raději použijte ovocné nebo pečující balzámy na rty. Výborné jsou také produkty s UV filtrem. Rtěnku můžete nahradit i jemným leskem na rty. O tom, jak si doma vyrobit make-up nebo pudr, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve