Šikovné módní triky uberou každé baculce až několik kilo. Záleží na střihu i materiálu

 Móda 
06. srpna 2020 07:51 / Marie Popelková
  5
📷
4 fotografie v galerii
I plnoštíhlé ženy mohou vypadat šik Pixabay
Pokud máte nějaký ten kilogram navíc a rády byste vypadaly hubenější, zkuste se zamyslet nad vaším šatníkem. Správným výběrem oblečení totiž můžete opticky shodit několik kilogramů doslova za pár minut.

I ženy s nadváhou vypadají dobře, obzvláště když vědí, co na sebe, aby jim outfit co nejvíce lichotil. Zkuste odkoukat triky módních expertů, kteří ví, jak pouhým oblečením ubrat opticky na váze.

Džíny či kalhoty s vysokým pasem

Ve vašem šatníku by rozhodně neměly chybět džíny nebo kalhoty s vysokým pasem. Mají totiž dar opticky prodloužit nohy, zvýraznit a zeštíhlit pas a ještě stáhnout bříško. Navíc kalhoty s vysokým pasem jsou teď v kurzu, takže budete trendy.

Áčkové šaty

Jestliže vás trápí širší boky, zadeček nebo stehna, rozhodně si pořiďte šaty áčkového střihu. Uvidíte, že vám tento typ šatů bude perfektně sedět.

Pouzdrová sukně s vyšším pasem

Každý, kdo jen trochu rozumí módě, ví, že správně zvolená sukně dokáže s postavou zázraky. U pouzdrové sukně to platí dvojnásobně. Opticky vás prodlouží, zeštíhlí a zvýrazní vaše nohy. Protože se většinou vyrábí v délce po kolena, nepůsobí lacině, ale naopak velmi elegantně. Obrovskou výhodou pouzdrové sukně je, že sluší prakticky jakémukoliv typu postavy.

Vypasované sáčko

Ani sako by nemělo v šatníku boubelek chybět. Když vyberete takové, které vám padne jako ulité, budete se v něm nejen dobře cítit, ale v případě vypasovaného střihu hezky zvýrazníte pas, opticky budete působit vyšším a tím pádem i štíhlejším dojmem.

Body

Nebojte si pořídit také body. Dnes není problém sehnat tento kousek oblečení ve stylu košile, trička, roláku či tílka. Jeho tajemství tkví v tom, že zastrčené do kalhot či sukně nevytváří žádné boule na bocích jako klasické tričko či košile, ale je krásně hladké. Navíc zpevňuje oblast bříška, což se také hodí. Opět vám tedy opticky nějaký ten kilogram odpáře.

Tuniky

Široké boky výborně zamaskují také tuniky. Vhodný je asymetrický střih, nejlépe i barevně odstupňovaný, tedy světlejší barvy nad pasem a ty tmavší v dolní části. Záleží potom na konkrétní ženě, jestli tuniku doplní kalhotami nebo sukní, která samozřejmě zamaskuje boky téměř neodhalitelně. Důležité je si pohlídat proporce horní a dolní časti těla, aby tunika neprodloužila tělo na úkor nohou. O tom, na co se při výběru tuniky zaměřit, jsme psali zde.

Na samet zapomeňte

Důležitou roli hrají také materiály. Širokým obloukem byste se měly vyhnout například sametu, který zbytečně přidává na objemu. Volte oblíbenou bavlnu, ale nebojte se ani saténu, kašmíru, krajky nebo hedvábí. Slušet vám budou jemné materiály a splývavé střihy, které dokáží ledasco schovat. Dobrou službu vám prokáže i rafinované řasení.

Volánky a balónové rukávy jsou tabu

Volánky, balónové rukávy nebo vlnkovitý lem kolem paží jsou prvky, které si mohou dovolit jen ženy s postavou modelky. Ženám s nadváhou ale tyto záležitosti moc nelichotí. A pokud máte silnější ruce, dejte si pozor i na rukávy, které jsou ohraničené gumičkou.

Hrejte si s barvami

Výborně budete vypadat, když zvolíte oblečení v jedné barvě. A nemusí jít jen o černou, skvěle vypadá i třeba modrá. Díky jednotné barvě vytvoříte vertikální linii, která vás opticky zúží a prodlouží. Zkusit můžete i kombinaci světlých a tmavých tónů, musíte ale vědět, jak na to. Obecně platí, že světlejší odstíny patří blíže k obličeji, tmavší potom na partie, od kterých potřebujete odvést pozornost. Lépe než kontrastní barvy však působí odstíny, které v barevném spektru leží vedle sebe. Například námořnická modrá a tmavě zelená, čokoládově hnědá a kouřově šedá, bordó a tmavě hnědá.

Vzorům se nebraňte

Na druhou stranu, pokud máte rádi vzory, nemusíte se jim vyhýbat ani tehdy, pokud máte nadváhu. Opět ale o jejich výběru trochu přemýšlejte. V tomto ohledu vám výbornou službu prokáží všechny vertikální linie, naopak horizontální vás opticky rozšíří. Platí to i pro švy nebo lemování.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve