Kabát dokáže skvěle skrýt nedokonalosti postavy. Na co si dát pozor při jeho výběru?

 Móda 
19. listopadu 2017 07:42 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Zimní kabáty nesluší jen hubeným, ale i silnějším ženám Shutterstock
Zima už klepe na dveře a přichází tak čas zimních kabátů a bund. Pokud máte dojem, že na výběru nezáleží, protože budete vždy vypadat jako koule, jste na velkém omylu. Správný zimní kabát totiž umí zvýraznit vaše přednosti a skrýt nedokonalosti postavy.

Jen málo žen se může pyšnit postavičkou jako lusk a možná patříte k těm, kterým při myšlence na zimní kabát vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Možná si říkáte, že v kabátě budete vypadat ještě objemnější než bez něj. Tak to vás vyvedeme z omylu. Pokud si pořídíte ten správný kabát, tak vaše přednosti zvýrazní a nedokonalosti naopak skvěle zakryje.

Kabát musí padnout

Pokud neoplýváte vysokou postavou, rozhodně se vyhněte dlouhým kabátům, které opticky zmenšují. Pokud přeci jenom máte delší kabát, vezměte si k němu vyšší boty. Ideální pro menší postavy jsou krátké bundičky do pasu nebo kabátek, končící lehce pod hýžděmi. Pokud dáváte přednost raději bundám, přečtěte si náš článek zde. Nic nepokazíte ani tím, když si v opravdu chladných dnech vezmete kabát v délce ke kolenům. Pak je ale dobré uvázat si pásek o něco výše a určitě sáhněte po kabátu bez ramenních vycpávek.

Projmuté střihy jsou velice elegantní a sluší každé ženě. Barvu a materiál už můžete zvolit podle vašeho vkusu.

Ženy obdařené vysokou postavou si mohou dovolit dlouhé kabáty. Skvěle jim padnou také střihy áčkového tvaru. Štíhlé vysoké ženy si mohou pořídit i oversize kabát, který je stále in. Hodí se také ponča z pletenin nebo kůže ve vysokém lesku. O tom, jak se dají ponča nosit, jsme psali zde. Výrazným vzorům by se měly vysoké dámy vyhnout, stejně tak svislému proužku, který opticky ještě více prodlužuje.

Jak zamaskovat kila navíc

Dámy plnějších tvarů by měly nosit dobře padnoucí kabáty, které kopírují postavu. Populární oversize střihy bohužel u přebytečných kil nefungují, protože opticky zvětšují. Vhodné jsou kabáty zúžené v pase, které vytvarují ženské křivky.

Stylisté také plnoštíhlým ženám radí, aby vybíraly kabáty bez zbytečných detailů a vyvarovaly se i předimenzovaným kapsám, které mohou přidávat kila navíc. Zásadním prvkem je pásek, který by na vašem kabátu rozhodně neměl chybět. Ideální je široký pásek, který definuje a zdůrazňuje pas. Silnější dámy by měly volit barvy tmavé nebo sáhnout po barevně členěných modelech, které opticky zeštíhlují.

Jeden kabát na celou sezonu

Pokud neplánujete v zimě střídat bundy a kabáty, pořiďte si zimní kabát v neutrální černé barvě a jednoduchého střihu. Příliš výrazný kabát je na celou zimu a podzim nepraktický. Nedá se příliš kombinovat a při častém nošení se může příliš výrazná barva okoukat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod