Pokud se vám neustále mastí vlasy, děláte asi několik chyb

 Krása 
02. srpna 2020 09:06 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mastné vlasy vypadají zanedbaně  Depositphotos
Mastí se vám neustále vlasy? Ráno si je umyjete, ale odpoledne jsou už zase mastné? Patrně jste zkoušeli všechny možné vlasové přípravky, ale moc vám nepomohly. Možná je to tím, že se na svých vlasech dopouštíte několika chyb.

Mastné vlasy vypadají zanedbaně a nepůsobí příliš dobrým dojmem. Příčiny neustále se mastících vlasů mohou být různé. Někdy za ně mohou hormonální změny, genetické dispozice či kožní onemocnění, ale mnohdy si za mastné vlasy mohou lidé sami.   

Myjete si vlasy často

Umýváte si vlasy moc často, aby nebyly mastné? Děláte chybu. Časté mytí vlasů má totiž přesně opačný efekt. Když si je myjete denně, musí se vám mastit ještě více. Každodenní očistou zbavujete své kadeře přirozených olejů.  

Když budete vlasy často zbavovat ochranné vrstvy, bude mít tendenci se tvořit mnohem více. Zkuste si mýt vlasy obden a následně už pouze dvakrát až třikrát týdně. Dejte svým kadeřím prostor a čas, aby si na změnu zvykly.

Často si na vlasy saháte

Hodně jedinců baví, když se přehrabují ve svých vlasech. Drbou se a přehazují si vlasy zepředu dozadu či naopak. Často to lidé dělají, aniž by si to uvědomovali. Jde o takový menší zlozvyk. Pokud patříte mezi ně, nemůžete se divit, že se vám často mastí vlasy.

Mastnotu z prstů totiž přenášíte na vlasy. Platí to i pro česání. Čím častěji se češete, tím více se vám mastí vlasy, protože tím stimulujete produkci přirozených olejů. Nezapomeňte si hřeben pravidelně umývat, protože na něm často ulpívají nečistoty a mastnota. Jednou za čas je potřeba vyměnit starý hřeben za nový.

Oplachujete si vlasy horkou vodou

Sprchovat se horkou vodou je velmi přijemné. Vlasové pokožce to však neprospívá. Může být kvůli tomu vysušená. Při kontaktu s horkou vodou produkuje vlasová pokožka nadměrné množství přirozených olejů, což způsobí, že budete mít rychle mastné vlasy. Myjte si vlasy pouze vlažnou až studenou vodou. Vlasová pokožka se díky tomu prokrví.

Používáte nevhodnou vlasovou kosmetiku

Některé speciální přípravky mohou vaše vlasy zbytečně zatížit. Zkuste na několik dní vyřadit všechny vlasové masky, olejíčky a gely. Pokud se nic nezmění, vyměňte šampon a kondicionér za šetrnou bio kosmetiku. Po čase možná zjistíte, že se vám mastily vlasy kvůli nevhodným vlasovým přípravkům. Dále čtěte: Spaní na hedvábných polštářích se stalo obrovským trendem v péči o pleť a vlasy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47