Spaní na hedvábných polštářích se stalo obrovským trendem v péči o pleť a vlasy

 Krása 
30. července 2020 08:11 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hedvábí je novým beauty trendem Depositphotos
Je hodně hedvábných produktů, o kterých se tvrdí, že zabraňují tvorbě vrásek i stárnutí. Ale je to vůbec pravda?

Hedvábí, materiál dlouhodobě spojený s luxusem, dosáhl vrcholu popularity mezi celebritami a kadeřníky. Konkrétně pak hedvábné polštáře.

Hedvábí pro zdravé vlasy

"Zdravé a lesklé vlasy jsou rozhodně žádoucí a spaní na hedvábí je jedním z nejjednodušších způsobů, jak ovlivnit zdraví vašich vlasů,“ říká kadeřnice celebrit Justine Marjan. "Tření vlasů na bavlně může narušit vrstvu kutikuly, což vede ke krepatění vlasů, jejich praskání a k suchým pramenům. Hedvábí neabsorbuje ani nevytahuje vlhkost z vaší pokožky, jak to činí tradiční bavlněné polštáře, a vlasy zůstávají hydratované a zdravé." Hedvábný polštář také prodlužuje životnost čerstvého vyfoukání vlasů, ale je vůbec možné, aby hedvábí rovněž ovlivňovalo přirozené stárnutí pleti?

Hedvábí pro svěží pleť

Odborníci tvrdí, že bavlněné nebo polyesterové polštáře jsou pro kůži tvrdé, což způsobuje tahání, napínání, škrábání a otírání, které časem zvyšuje tvorbu vrásek. Rovněž uvádějí, že absorpční materiál bavlny nasává vlhkost z pokožky, která je tak ráno vysušená a dehydratovaná.

Hedvábí naproti tomu umožňuje pokožce jemně klouzat po polštáři, což přináší nejen lepší spánek, ale zpomaluje viditelné známky stárnutí.

Samozřejmě záleží také na tom, jaké produkty o péči o pleť před spaním použijete. Ty kvalitní pokožka rychle absorbuje a povlak polštáře, ať už bude z jakéhokoliv materiálu, už pak nemá z kůže co nasát. Hedvábí je nicméně skvělou volbou pro lidi s citlivou pokožkou. Je totiž hypoalergenní a je skvělý pro pacienty s častými kontaktními alergiemi nebo senzitivitou.

Už přemýšlíte o změně vašeho ložního prádla? Vyzkoušejte to. Spaní na hedvábí má prokazatelné kladné účinky na kvalitu vlasů a dost možná udrží vaši pleť přes noc více hydratovanou. A kdyby nic jiného, váš spánek na hedvábí bude příjemnější. Dále čtěte: Správný kartáč může zlepšit zdraví vlasů a naopak. Zjistěte, jaký je pro vás vhodný.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve