Revoluční práškový krém proti slunci je skvělou pohotovostní ochranou

 Krása 
27. července 2020 09:56 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Revoluční prášková ochrana proti slunci se vejde do kabelky Depositphotos
Opalovací krém v práškové formě? Ano, je to tak. Dosud jsme byli zvyklí, že ochrana proti slunci má krémovou nebo sprejovou podobu, to už ale neplatí. Prášková forma funguje stejně a ještě se vejde do kabelky.

Není v tom skutečně žádný fígl. Práškový krém na opalování lze použít po celém těle, ale díky jeho velmi praktickým rozměrům je ideální ho nosit v kabelce a používat v případě náhlé potřeby na ošetření obličeje, krku, hrudníku a rukou, což jsou oblasti těla, které slunci vystavujeme každý den, i když třeba jen sedíme na restaurační zahrádce nebo jsme na výletě v přírodě.

Jsou práškové krémy na opalování bezpečné?

Ano, pokud má produkt řádné označení, takže si jej rozhodně nepořizujte nějak pokoutně. Jinak mají práškové krémy prakticky stejné složení jako klasické krémy nebo spreje na opalování. Určitým rizikem snad může být vdechování suchých částic při aplikaci prášku na pokožku.

Jsou práškové krémy na opalování účinné?

Ano, ale ne jako jediná forma opalovacího krému. Účinnost klasického opalovacího krému spočívá v utvoření ochranného filmu na pokožce, který ji chrání a absorbuje škodlivé sluneční paprsky.

To samozřejmě prášková forma ochrany proti slunci nedokáže, takže její ochranný účinek je samozřejmě nižší, i když i tyto práškové formy mají vysoké ochranné faktory. Proto práškové opalovací krémy nejsou určeny k použití jako jediná ochrana pokožky, ale nabízejí skvělou alternativu běžné a hlavně rychlé ochrany.

Pokud jde o odolnost proti vodě, některé práškové formy jsou odolné proti vodě, ale každý výrobek je jiný, takže se při koupi ujistěte, že váš produkt je skutečně voděodolný.

Jak práškovou ochranu proti slunci nanesete na kůži?

Naprosto jednoduše. Práškové krémy na opalování mají hustý štětec, prakticky identický se štetcem na nanášení pudrového make-upu. Stačí tedy jen štětcem nanést prášek na pokožku.

Tato revoluce v opalovacích produktech zatím do našich zeměpisných šířek nedorazila, ale pokud jste zvyklí si objednávat zboží ze známých zahraničních e-shopů, vyberete si na nich z poměrně bohaté nabídky. Dále čtěte: Jak se v létě správně starat o pihy v obličeji.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47