I citlivé oči můžete zkrášlit řasenkou. Vyrobte si domácí, která je k řasám šetrnější

 Krása 
05. července 2020 09:30 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výroba domácí řasenky je snadná Pixabay
Je mnoho žen, které mají problémy s řasenkou. Buď nemohou najít tu, která jim na sto procent vyhovuje, nebo zkrátka maskaru používat nemohou, protože mají příliš citlivé oči. V obou případech vám může pomoci domácí řasenka.

Najít dobrý recept na domácí řasenku je docela problém. Ne všechny totiž ve skutečnosti stojí za to. V některých případech vám vznikne hmota, která se rozmazává kolem očí, přitom na řasách takřka nedrží. Jindy je zase výsledek vašeho snažení tuhá směs, kterou na řasy nenanesete, protože má tendenci se drolit. Vyzkoušejte proto tento osvědčený recept. Získáte řasenku s perfektní konzistencí, která se nerozmazává, krásně zvýrazní vaše oči a ještě bude šetrná k vašim očím a řasám, protože do ní dáte jen to nejlepší.

Ingredience na jednu řasenku

2 g ricinového oleje
1,2 g Olivem 1000
10 g aloe vera gelu
0,5 g allantoinu
5 kapek cosgardu
2 g černého oxidu
1 obal na řasenku

Ricinový olej

Kvalitní rostlinný olej lisovaný za studena má vysoký podíl kyseliny ricinoolejové, díky čemuž je vhodný na suchou pokožku, protože ji dostatečně zvláčňuje. Blahodárně působí na růst a kvalitu vlasů a obočí. Zlepšuje pevnost nehtů a pomáhá zabraňovat jejich lámání. Je poměrně hustý, proto se často používá v kombinaci s jinými oleji. Lahvičku se 150 ml tohoto oleje lze pořídit už za necelých 40 korun. Ricinový olej využijete i na speciální zálivku, po které budou vaše rostliny lépe a déle kvést, jak jsme psali zde.

Olivem 1000

Emulgátor Olivem 1000 má schopnost udržovat v pokožce potřebnou míru hydratace. Jeho předností je dlouhodobá hydratace pokožky. Je získaný z olivového oleje a umožňuje poměrně snadno realizovat velmi jemné emulze typu olej ve vodě. Balení o hmotnosti 50 gramů lze pořídit za přibližně 180 korun.

Aloe vera gel

Čistý aloe vera gel je přírodním zázrakem pro pleť i pokožku celého těla. Silně podporuje regeneraci kůže a má okamžité zklidňující účinky. Je skvělý pro podrážděnou pokožku spálenou od slunce, nahradí pleťové sérum nebo krém, rychle se vstřebává a jemně vypíná pleť, zatímco ji hloubkově hydratuje. Litrové balení gelu je možné pořídit za necelé dvě stovky.

Allantoin

Allantoin je dusíkatá organická látka na bázi močoviny, která je pro své výrazné regenerační účinky s oblibou využívána v kosmetice i farmakologii. V léčebných přípravcích stimuluje hojivé procesy, je užitečný u těžce se hojících ran, popálenin, vředů apod. V kosmetice je ceněn i jeho změkčující a zjemňující účinek. Uplatňuje se též v ústních vodách, kvalitních zubních pastách atd. Stogramové balení této látky můžete koupit už za stovku.

Cosgard

Tento konzervant bude účinně chránit všechny vaše přípravky obsahující vodní fázi (krémy, mléka, pleťové vody, gely ...). Je syntetického původu, ale je jedním z mála konzervantů povolených Ecocertem a je široce používán v BIO kosmetice. Desetimililitrové balení seženete za 49 korun, stomililitrové pak za necelé tři stovky.

Černý oxid

Černý oxid železa se používá ke kolorování minerální kosmetiky a mýdel. Používá se ke ztmavení jakéhokoliv odstínu. Desetigramové balení stojí kolem padesátikoruny.

Výrobu zvládne každý

Do jedné mističky si dejte ricinový olej a Olivem 1000, do druhé aloe vera gel a allantoin. Obojí zahřejte ve vodní lázni a když se rozpustí Olivem 1000, nechejte ještě 3 minuty hřát, pak sundejte z vodní lázně a nalijte aloe s allantoinem k ricinovému oleji s Olivemem a šlehejte. Vznikne emluze, která má konzistenci tělového mléka. Nechejte ji trochu vychladnout a přidejte cosgard.

Odvažte si potřebné množství černého oxidu, přidejte k němu trošku vzniklé emulze a důkladně zamíchejte. Pak přidejte zbytek emulze a znovu pořádně mixérem zamíchejte. Nakonec směs třeba pomocí injekční stříkačky přendejte do obalu na řasenku. Pokud nemáte injekční stříkačku, můžete směs dát do sáčku s ustřiženým rožkem a tlakem pak hmotu přemístíte do obalu na řasenku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve