Zhubněte bříško do plavek rychle. Pomůže vám s tím několik cviků

 Krása 
16. června 2020 11:58 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Po plochém bříšku touží patrně každý  Depositphotos
Léto pomalu začíná a plavková sezona se nezadržitelně blíží. Když udeří velká vedra, všichni se cítí nejlépe někde u vody. Pokud jste po karanténě ještě nestihli zhubnout tuk na břiše, dejte se do toho. Cvičte každý den několik minut následující cviky, díky kterým budete mít bříško menší a pevnější.

Po plochém bříšku touží patrně každý. Vytvarovat si ho můžete s pomocí několika cviků. Trochu se u toho nadřete, ale výsledek bude jistě stát za to. Věnujte každý den cvičení zhruba patnáct minut a za pár týdnů se nebudete muset bát ukázat u vody v plavkách.

Leh na zádech se zdviženýma nohama

Nejprve si lehněte na záda. Následně zvedněte obě nohy vzhůru ke stropu. Měly by s vaším tělem svírat pravý úhel. Během nádechu pomalu snižujte obě nohy dolů. Neměli byste je však pokládat zcela na zem. Při výdechu je zase zvedejte. Během cviku udržte bedra na zemi. Jde o poměrně náročný cvik na břišní svaly, ale funguje. Opakujte jej zhruba desetkrát.

Rotace v lehu na zádech

Z lehu na zádech se ještě nezvedejte. Pokrčte kolena do pravého úhlu. Kolena byste měli mít nad kyčlemi. Upažte ruce do prostoru. Pomalu rotujte s nohama nejprve na jednu stranu a následně na druhou. Dejte si pozor na to, abyste měli obě ramena na zemi. Pokud cítíte, že se vám jedno rameno i s lopatkou zvedá, nepokládejte kolena až na zem, ale nechte je ve vzduchu. Opět cvik opakujte na každou stranu zhruba desetkrát.

Prkno

Prkno neboli plank je velmi účinný cvik na hubnutí celého těla. Pokud ho budete provádět pravidelně, zpevníte si celé tělo. Cvik vypadá poměrně jednoduše, ale věřte, že není. Nejprve ho provádějte pouze půl minuty, s postupem času v něm vydržte déle. Začněte z pozice kočky. Srovnejte si kolena pod kyčlemi a dlaně pod ramena.

Hlavu nechte v prodloužení páteře. Zvedněte obě kolena a setrvejte na prstech u nohou. Zatněte břišní i hýžďové svaly. Zadek by vám neměl trčet nahoru. Nesmí se vám však ani propadat. Nechte ho v jedné rovině se zády. V pozici nebuďte do roztrhání těla. Když se začnete hodně třepat, odpočiňte si. Dále čtěte: Trápí vás vodová či tuková celulitida? Zbavte se jí během pár týdnů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47