Ženy při výběru a nanášení řasenek často chybují

 Krása 
15. června 2020 07:38 / Eva Vogelová
  3
📷
5 fotografií v galerii
Pokud máte dlouhé řasy, pořiďte si řasenku s užším kartáčkem  Depositphotos
Mnoha ženám se může zdát, že nanesení řasenky je jednoduché. Udělají na řasách několik tahů a mají hotovo. To je však chyba. Ve výsledku řasy nevypadají dobře, protože se mohou slepit či se na nich utvořit žmolky. Naučte se používat řasenku správně.

Ženy touží po dlouhých a výrazných řasách, proto používají řasenku denně. Může totiž zásadně proměnit jejich vzhled. Pokud máte velmi jemné a světlé řasy, bez řasenky se patrně neobejdete. Nedělejte při jejím nanášení zbytečné chyby. Kromě nepovedeného nalíčení vám hrozí i oční infekce.

Nanášíte na řasy starou řasenku

První velkou chybou je používání staré řasenky. Na výrobku by mělo být vždy uvedeno datum spotřeby. Dále byste se měly dozvědět, jak dlouho ji můžete používat po prvním otevření. Dobu trvanlivosti byste rozhodně měly dodržovat. Ve staré řasence se množí bakterie, které by vám mohly způsobit infekci oka. Staré řasenky vysychají a drolí se, takže by vám na očích mohly způsobit velkou spoušť. Raději si kupte novou.

Vybíráte špatnou řasenku

Spousta žen si vybere řasenky, které lákají na velký objem, ale neřeší tvar kartáčku. Ten je poměrně zásadní. Máte krátké řasy? Použijte úzký a podlouhlý kartáček. Pyšníte se naopak delšími řasami? V takovém případě si pořiďte řasenku se širokým kartáčkem.

Několikrát pumpujete do řasenky vzduch

Některé ženy několikrát za sebou vjíždějí kartáčkem to řasenky. Pochopitelně chcete, aby byl kartáček celý obalený řasenkou. Tímto způsobem pumpujete do řasenky vzduch, kvůli čemuž rychleji vyschne. Na řasách se vám objeví ošklivé žmolky, takže si pumpování pro příště rozmyslete.

Nepoužíváte kleštičky na řasy

Kleštičky na řasy vám zajistí přirozeně krásný vzhled řas. Natočí vám řasy směrem vzhůru a opticky je prodlouží. Tohle klasická řasenka nedokáže. Kleštičky nemusíte používat, když máte přirozeně dlouhé řasy. Využijte je pouze před nanesením řasenky, jinak byste si mohly řasy poničit.

Řasenku nanášíte špatně a v několika vrstvách

Nejprve si naneste řasenku na horní víčka, a poté naličte dolní. Postupujte od kořínků po konečky. Zároveň však jezděte s kartáčkem ze strany na stranu. Nezapomeňte na zadní koutky očí. Některé ženy si řasenku na řasy nanáší v několika vrstvách, protože se domnívají, že si tím zvětší objem řas.

Jde o zásadní chybu, kterou nikdy nedělejte, protože se řasy slepí. Přirozeně a hezky rozhodně vypadat nebudou. Použijte maximálně dvě vrstvy. Dále čtěte: K odlíčení pleti nepotřebujete běžnou kosmetiku. Vystačíte si s olivovým olejem nebo mlékem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod