Jak se během pár týdnů vypořádat s vodovou i tukovou celulitidou

 Krása 
09. června 2020 08:39 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Vodová celulitida může trápit i štíhlé jedince Shutterstock
Celulitida vás sice nijak výrazně neohrožuje na zdraví, ale rozhodně nevypadá dobře. Patrně nikdo nechce v létě vystavovat své tělo s pomerančovou kůží na odiv. Celulitida má dva druhy. Tukovou a vodovou. Rozpoznejte, jakou máte vy a podle toho s ní bojujte. S následujícími tipy vám během jednoho měsíce patrně zcela nezmizí, ale nebude už tolik výrazná.

Horké letní dny se blíží a s nimi i plavková sezona. Pokud máte výraznou celulitidu, patrně se u vody moc odhalovat nechcete. Pochopitelně se neradi chlubíte svojí pomerančovou kůží. Neděste se toho, protože s celulitidou můžete do té doby ještě něco udělat. Celulitida se netýká pouze žen, ale objevuje se i u mužů. Ti si však s ní tolik hlavu nalámou.

Tuková celulitida

Tuková celulitida trápí především jedince, kteří mají několik kilo navíc. Pod kůží se hromadí tukové buňky a lymfatický systém, který odvádí odpadní látky, přestává dobře fungovat. Tukové buňky se pod kůží začnou shlukovat a díky tomu vznikají nevzhledné hrbolky. Ty zhoršují prokrvování kůže. V tomto případě nejde pouze o estetický problém. Vaše tělo vám dává najevo, že byste měli změnit svůj životní styl.

Jak bojovat s tukovou celulitidou?

Tuková celulitida vzniká převážně z toho, že se vám v těle ukládá velké množství tuku. V první řadě je tedy potřeba, abyste se ho snažili odbourat. Docílíte toho tak, že budete sportovat. Na hubnutí je ideální běh či každodenní skákání přes švihadlo. Pokud vás ani jedna disciplína nebaví, můžete praktikovat rychlou chůzi. Pomůže vám i plavání či hot jóga.

Kromě častého sportu byste měli trochu pozměnit svůj jídelníček. Vyřaďte z něj rafinované cukry. Na sladkosti rovnou zapomeňte. Přírodní cukr můžete čerpat z ovoce. Vyhněte se tučným a mastným potravinám. Tuky získávejte z ořechů, vajec či těstovin.

Sport a zdravý jídelníček je pro boj s tukovou celulitidou zásadní. Pomohou vám však i masáže. Choďte pravidelně na lymfatické masáže, které v těle rozproudí krev a odvod odpadních látek. Problematické partie si můžete masírovat i sami každý den. Použijte k tomu kokosový olej či kávovou sedlinu. Oba přírodní produkty vám v boji proti celulitidě pomohou.

Vodová celulitida

Vodová celulitida může trápit i štíhlé jedince. Vzniká tak, že tělo zadržuje vodu a mohou v něm začít vznikat otoky. Příčinou zadržování vody mohou být hormonální změny. S nimi se často pojí i užívání antikoncepce. Důvodem zadržování vody může být i stres či nedostatek pohybu. Dále čtěte: Trápí vás kruhy či otoky pod očima? Zjistěte, co na ně zabírá.

Jak bojovat s vodovou celulitidou?

Pokud máte celulitidu kvůli užívání antikoncepce, pomůže vám, když vysadíte či změníte pilulky proti početí. Na další příčiny vám pomůže pohyb. Díky němu rozproudíte lymfatický sytém. Vyzkoušejte jógu, běh, chůzi, jízdu na kole či strečink. Opět by vám mohla pomoci odborná lymfatická masáž. Měli byste na ni však chodit pravidelně, aby měla viditelné výsledky. V chladnějších dnech můžete navštívit saunu, která prokrvuje pokožku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod