Minoxidil je látka, která vám pomůže bojovat s vypadáváním vlasů

 Krása 
04. června 2020 11:20 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vypadávání vlasů řeší ženy i muži Depositphotos
Znáte to určite z televizní reklamy. Přípravky s kofeinem, které určitě zabrání ztrátě vlasů. Ve skutečnosti je to ale látka s názvem minoxidil, která je v boji s vypadáváním vlasů zatím nejúčinnější.

Růst vlasů je komplikovaný proces. Navíc existuje řada produktů, které o sobě tvrdí, že s růstem vlasů zaručeně pomáhají. A pak je těžké se zorientovat. Ať už jsou vaše vlasy super jemné a stále se vám ztenčují, nebo prostě chcete mít plnější účes, nebo na poslední chvíli zachránit vypadávající vlasy, je potřeba mít jistý přehled.

Pro všechny případy ale platí jedno zlaté pravidlo. Bojovat proti ztrátě vlasů se vyplatí dříve, než samotný proces nastane. Jinými slovy, používejte raději preventivně přípravky podporující růst vlasů, protože jakmile vlasy vypadnou, je těžké obnovit jejich růst.

Vypadávání vlasů je do jisté míry normální

Vypadávání vlasů je zcela normální. Odborníci tvrdí, že lidé v průměru ztratí asi 150 vlasů denně, a to je stav, který není nebezpečný. Jakmile se ale vlasové folikuly stanou úplně neaktivními, je prakticky nemožné je znovu stimulovat. Pokud neexistují žádné zánětlivé nebo infekční příčiny pro ztrátu vlasů, lze produkty na podporu jejich růstu obecně použít k řešení všech příčin od genetiky přes stres až po chemoterapii.

Je ale důležité si uvědomit, že to, co funguje u jednoho, nemusí fungovat u druhého. A i když na trhu existuje spousta možností, žádná z nich není zaručená, že bude fungovat zrovna u vás.

Navíc nic není hned. Všechny produkty musejí být používány důsledně tři až šest měsíců, než se dostaví viditelné zlepšení, takže trpělivost je klíčová. Kromě toho u vás může docházet ke ztrátě vlasů nebo jejich ztenčení z mnoha různých důvodů, ať už jde o hormony, stres, stravu, nemoc nebo léky. Z tohoto důvodu se vždy doporučuje, abyste se poradili s dermatologem.

Co je minoxidil

Minoxidil je lék používaný k léčbě vypadávání vlasů u žen i mužů a je obsažen v řadě přípravků proti vypadávání vlasů.

Produkty s minoxidilem seženete především v lékárnách nebo některých lépe vybavených drogeriích. A je jich celá řada. Navíc některé pracují i s látkou, která je minoxidilu velmi podobná a má také podobný název nanoxidil. Pohlídejte si tedy, aby přípravek, pro který se rozhodnete, obsahoval jednu z těchto látek.

Pořídit si tak například můžete sérum nebo dermální roztok, obojí prakticky jen podle dávkování vmasírujete na postižené místo. Jiní výrobci nabízejí pro změnu přípravky s minoxidilem ve formě pěny.

Vybírat je rozhodně z čeho. V každém případě ale neexperimentujte a postupujte přesně podle příbalového letáku. Všechny volně dostupné přípravky s minoxidilem nebo nanoxidilem obsahují určitou koncentraci této látky a pro běžné používání by neměly být nebezpečné. Pokud byste chtěli silnější přípravek, pak se už musíte poradit s dermatologem. Dále čtěte: Pravidla správného mytí obličeje. Jak často a jakým způsobem pleť čistit, aby netrpěla.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47