Během sexu spálíte tři až čtyři kalorie za minutu. Jejich počet lze i navýšit

 Ostatní 
03. června 2020 07:09 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Při pravidelném sexu můžete zhubnout Pixabay
Sex není jen příjemný prožitek, ale také pořádné cvičení. Obzvláště pokud při něm figuruje teplá přikrývka. Pot se z těla vyplavuje jedna báseň. A když se člověk potí, neznamená to nic jiného, než že pálí kalorie. Během jedné minuty běžného sexuálního aktu spálíte 3 až 4 kalorie. Můžete se pokusit i o víc.

Pohlavní styk přináší člověku samé dobré věci. Roste mu sebevědomí, vyplavené hormony pomáhají psychické stránce, díky emocím nachází hluboké spojení s protějškem. Neméně důležitá je i fyzička. Sex patří mezi ty nejpříjemnější způsoby, jak zhubnout. Hýbe se celé tělo. Dokonce svaly v oblasti pánve a hýždí, které běžně zas tolik nepoužíváme. Kombinace skvělého duševního rozpoložení a pohybu stimuluje spalování tuků.

Zapojte ústa

Možná vám to přijde zvláštní, ale i samotné líbání patří mezi skvělé spalovače tuku. Při vášnivých polibcích se dokáže tělo zbavit až 68 kalorií za necelou hodinu. Proto neváhejte více zapojit ústa. A nejenom při styku, ale kdykoliv během dne.

Utužíte si vztah a partnerský život se tak stane daleko lepším. Pokud se chcete zaměřit na spalování tuků, zaexperimentujte si. Jeden partner si lehne, zatímco druhý dělá kliky a přitom pokaždé políbí protějšek. Ztratíte tím dalších zhruba 170 kalorií za půl hodiny.

Zatopte si

Teplota v místnosti hraje zásadní roli při míře spalování. Čím větší teplota, tím více kalorií fuč. Za příklad mimo sexuální aktivity lze označit takzvanou Bikram jógu. Jde o speciální cvičení, které se praktikuje v místnosti vyhřáté na 42 stupňů Celsia.

Tento speciální druh jógy stimuluje spalování tuku a vyplavování přebytečných škodlivých látek z organismu. To stejné se bude dít i vám při sexuálním aktu, pokud rozpálíte topení.

Objevujte nové sexuální pozice

Experimentujte se sexuálními polohami. Čím více se budete s partnerem vzdalovat zažitému standardu, tím více zapojíte části těla, které jinak tak trochu stagnují. Inspiraci hledejte v knize lásky Kámasútře. Pokud se k ní nemůžete dostat, použijte internet.

Díky tomu se sex pro vás tane skvělou hrou. Oba se budete těšit, až zase vyzkoušíte něco nového a spálíte přebytečné kalorie. Dále čtěte: Bezprostředně po sexu by ženy měly provést několik činností, díky kterým předejdou zdravotním potížím.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47