Nejhorší věci, kterých se ženy v mateřství neustále dopouštějí

 Děti 
07. června 2020 10:52 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mnohé maminky kazí své děti a jsou pro své okolí postrachem Depositphotos
Na miminko se samozřejmě těší každá žena, ale ne každá už mateřstsvím dokáže projít tou správnou cestou. Zajímavé je, že některé ženy opakují jisté nešvary stále dokola.

Pro ženu je mateřství obrovskou změnou. Mnohdy se jim absolutně změní život, přichází hormonální i emocionální změny, často jsou maminky tak trochu odříznuté od okolního světa. A to jsou všechno důvody, proč některé dělají věci, které se obecně považují při výhově dětí za ty nejméně vhodné. Které to jsou?

Už jen my

Určitě jste to minimálně někde slyšely. MY jsme se napapali, MY jsme se vyspinkali, MY půjdeme ven atd. To je situace, kdy maminka zapomene na sebe a nechá se zcela ovládnout miminkem. Často se navíc k tomuto typu chování přidává i šišlání. Není divu, že takové maminky lezou brzy svému okolí na nervy, často i uvnitř rodiny samotné. Zkrátka pro ně nic jiného, než jejich dítě neexistuje.

Tolerance zlobení

Není žádnou výjimkou, že děti občas zlobí, tedy hlavně z pohledu nás dospělých. Některé děti ale zlobí pořád. A to z toho důvodu, že jsou opravdu nevychované. Čím to je? Tím, že maminky jejich chování neustále omlouvají a tolerují a dětem nedávají žádné příklady toho, jak by to mělo být správně.

Neustálé mluvení o dětech

I tento stav je důsledkem toho, že se život maminky točí jen kolem dítěte a nic jiného pro ni neexistuje. Kamkoli taková maminka přijde, mluví jen o svých dětech a žádná jiná diskuse s ní není možná. Taková maminka samozřejmě svoje dítě rozmazluje a sama se pro své okolí stává nesnesitelnou.

Vševědoucí maminka

Taková maminka by se jistě ráda pyšnila titulem Matka roku. Všechno totiž ví nejlíp, všechno má už vyzkoušené a každému dokáže poradit, jak má se svým dítětem zacházet. Taková maminka vychovává své dítě fakticky jen pomocí příkazů a pro své okolí je postrachem.

Upjatá matka

Taková maminka vychovává ze svého dítěte malého chudáčka. Nic totiž nesmí, nikam nesmí chodit, nic nesmí jíst, s řadou věcí si nesmí hrát. Hlavně, aby se mu nic nestalo, aby nesnědlo něco špatného, aby mu někdo něco neudělal. I takováto matka je pro své okolí nesnesitelná a pro své dítě je bohužel rovněž špatnou matkou.

Nejlepší je vždy zlatá střední cesta, i při výchově dítěte a mateřství. Nic se nemá přehánět a především je potřeba ze svých dětí vychovat psychicky zdravé, samostatné a sebevědomé jedince. Dále čtěte: Bolesti bříška miminek mohou maminky často samy ovlivnit.

Témata: matka, dítě, výchova, chyby
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47