Díky správnému spánku bude vaše pleť krásnější

 Krása 
08. června 2020 07:00 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Spánek je velmi důležitý pro kvalitu pleti Depositphotos
Spánek plní mnoho funkcí, ale o jedné z nich jste možná dosud nevěděli. Správný spánek je totiž také důležitý pro naši pleť. Jinými slovy, pokud budeme správně spát, bude naše pleť skutečně krásnější.

Zní to možná trochu divně, ale faktem je, že během spánku probíhá v našem těle řada procesů. Jedním z nich je i regenerace kožních buněk, která je v noci a při spánku mnohem rychlejší než v kteroukoliv jinou denní dobu.

Spěte sedm až devět hodin

Ideální porce spánku pro správnou regeneraci kožních buněk a tedy i krásnější pleť je sedm až devět hodin. Odborníci dokonce doporučují, abyste si zvykli chodit spát ve stejnou dobu a rovněž také ve stejnou dobu vstávali. Vaše tělo si pak zvykne na svoji pravidelnou dávku spánku a bude fungovat lépe.

Spát byste měli pokud možno ve tmě, takže ti z vás, kteří spí například při rozsvícené lampičce, nedosahují tolik kvalitního spánku. Ložnice by měla být také chladnější a během noci do ní zajistěte pravidelný přívod čerstvého vzduchu.

Zároveň se ale nepřespávejte, protože v takovém případě se buňky zase odbourávají nadměrně, a to je důvod, proč po dlouhém spánku máte obvykle oteklý obličej.

Spánek pod sedm hodin vede k tvorbě vrásek

Určitě ve svém okolí máte nějakou kamarádku nebo kolegyni, která třeba dává přednost nočnímu životu před pravidelným spánkem. A tedy dost možná jste si již všimli, že stárne poněkud rychleji, než by měla.

Méně jak sedm hodin spánku podle mnoha studií totiž skutečně vede k rychlejší tvorbě vrásek, stejně jako k zašedlé pleti a kruhům pod očima. Pleť si rovněž v takovém případě nedokáže vytvářet svoje přirozené bariéry, takže je častěji dehydratovaná a náchylnější k infekcím.

Svoje o blahodárných účincích spánku vědí i slavné osobnosti. Například zpěvačka Madonna už dávno tvrdí, že dodržuje přísný režim osmi hodin spánku.

Podobně se vyjádřila například i modelka Claudia Schiffer, která zanedlouho oslaví padesátku. Díky správnému a pravidelnému spánku stárne přirozeně a stále má krásnou pleť. Dále čtěte: Pravidla správného mytí obličeje. Jak často a jakým způsobem pleť čistit, aby netrpěla.

Témata: spánek, pleť, krása, vrásky
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod