Pokud si žehlíte vlasy, dodržujte pravidla, díky kterým si je nezničíte

 Krása 
02. července 2020 12:20 / Hana Jordánová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Absolutním nepřítelem žehlených vlasů je vlhkost Depositphotos
Krásné a lesklé vlasy jsou opravdovou chloubou každé ženy. A pokud jsou navíc i zdravé, je to snad zázrak. Žádný zázrak, jenom kvalitní žehlička na vlasy a kvalitní vlasová kosmetika.

Kdo by to neznal. Ženy nejsou v drtivé většině spokojené se svými vlasy. Rovné vlasy můžete tvarovat podle libosti, hůře jsou na tom ale ženy s vlasy kudrnatými. Jedinou jejich záchranou je žehlení vlasů. I tady však platí určitá pravidla.

Žehlička na vlasy je poslední dobou velmi žádaným zbožím. Musíte s ní ale muset správně zacházet a dbát na kvalitní vlasovou kosmetiku, aby z vašich vlasů nezůstala pohroma. Chcete vědět, co žehlička umí a jak s ní zacházet?

Úkolem žehličky na vlasy je jediné – narovnat jinak kudrnaté vlasy. Ze začátku je manipulace s ní sice trochu rozpačitá, ale po čase získáte zručnost jako kadeřník. Bohužel rovné vlasy nevydrží dlouho a je nutné je po každém mytí vlasů znovu vyžehlit. Nicméně dosáhnete příjemné změny alespoň na pár dnů.

Absolutním nepřítelem žehlených vlasů je vlhkost. Stačí mlha, vlhký vzduch po dešti, neřku-li přímo déšť nebo obyčejný pot (třeba při sportu) a máte po parádě. Vlasy se vrátí ke své původní kudrnaté podobě. Je proto velmi nutné na toto nebezpečí pamatovat. 

Základem je dobrý výběr žehličky

  • Nikdy nekupujte to nejlevnější zboží.
  • Žehličky kupujte značkové a z ověřených obchodů.
  • Nejlepší jsou ty s keramickou nebo turmalínovou plochou.
  • Nově jsou na trhu žehličky na bázi záporných iontů tzv. iontové žehličky (udržují ve vlasech vlhkost).
  • Na trhu je k dostání několik velikostí a šíře vlasových žehliček – pro domácí použití se hodí ty menší.
  • Pokud nemáte dostatek zkušeností s používáním žehliček, dejte přednost výrobku bez hřebínku, ten totiž může poměrně snadno zacuchat prameny vlasů a zvláště u rozpálené žehličky by mohlo dojít k nepříjemnému spálení vlasů.

Kvalitní kosmetika

Bez kvalitní vlasové kosmetiky byste žehlení neměly vůbec zkoušet. Vlasy vystavené nadměrnému teplu trpí, vysušují se a lámou. Dobrá kosmetika obsahuje ochranné látky, které jednoznačně chrání vlasy před spálením od horké plochy a často mají v názvu slovo thermo. Na trhu v dnešní době najdete velké množství produktů určených přímo k žehlení vlasů. Mezi přídavné složky velmi často patří různé oleje a další přísady k ochraně a výživě vlasů. Do vlasů je vhodné, hlavně do délek a konců, vtírat různé olejíčky, aby vlasy nebyly vysušené a netřepily se. Oleje můžete používat kdykoliv během dne do suchých i mokrých vlasů.

A můžeme žehlit

  • Vlasy se žehlí za sucha a dobře rozčesané.
  • Nikdy nežehlete vlasy nalakované nebo ošetřené tužidlem, tuto kosmetiku používejte až po úpravě účesu. Na co můžete použít lak v domácnosti, jsme psali zde.
  • Při žehlení začínejte ve spodní částí vlasů s prameny zhruba 1,5 až 2 cm silnými.
  • Jednotlivé prameny pak přežehlete tak, abyste se u žádného z nich nezastavila na více než jen pár vteřin.
  • Vlasy lehce ošetřete mírně mastným olejem, který vlasy chrání, žehlený pramen stačí zvoleným přípravkem jen lehce pohladit a pak teprve žehličkou vyrovnat.
  • Mastné přípravky chrání vlasy nejen před vysokou teplotou žehličky, ale i před vlhkem, čímž zabraňují snadnému zvlnění vlasů.
  • Není-li to pro vás nezbytně nutné, nežehlete si vlasy denně nebo příliš často, maximálně 3x do týdne, při žehlení vlasů přirozeně dochází k jejich vysušování, vlas je následkem častého žehlení matný a suchý.
  • Bez ohledu na to, jak často žehličku používáte, je vhodné vlasy ošetřit „před“ i „po“ speciálním přípravkem.
  • Vlasovou kosmetiku vtírejte pouze na konečky nebo střední část vlasů.
  • Dobrým pomocníkem je např. skřipec, kterým si pomůžete při oddělování vlasů.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47