Kouzla s make-upem, díky kterým budete vypadat o pár let mladší

 Krása 
29. června 2020 11:21 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vrásky můžete zakrýt vhodným make-upem Depositphotos
Čas neúprosně běží, všichni stárnou. Pokožka postupně ztrácí kolagen, takže se na ní tvoří vrásky. Málokterá žena vítá rýhy na obličeji s radostí. Všechny chtějí stárnutí zpomalit a vypadat stále mladě. Vrásky můžete zakrýt make-upem.

Mimické vrásky se bohužel časem prohlubují a mnohdy vám v boji proti nim nepomůžou ani speciální krémy. Nejjednodušeji je skryjete tak, že si na ně nanesete make-up. Když víte, jak na to, dokáže s vaším obličejem udělat divy.  

Korektor bude váš spolehlivý parťák

Bez korektoru byste neměly dát ani ránu. Díky němu budete vypadat o pár let mladší. Obsahuje látky, které rozjasní a sjednotí vaši pleť. Použijte ho na kruhy pod očima, pupínky či červená místa. Produkt byste však měly vybírat podle typu a odstínu vaší pleti, což bývá mnohdy těžké. Můžete si nechat poradit od specialistek v prodejně nebo vyzkoušejte korektorů hned několik.

Měly byste vědět, že je lepší korektor nanášet až na make-up. Bude mít větší efekt, protože s ním doladíte nedostatky, které make-up nezvládl zamaskovat. Nanášejte pouze jemnou vrstvu. Nezapomeňte pod make-up dát podkladový krém, protože jinak by se make-up vrstvil ve vráskách a mohl by je ještě zvýraznit.

Zapomeňte na svůj prst

Některé ženy nanášejí tekuté make-upy a korektory pouze prstem. Pokud to uděláte, patrně nikdy nemůžete dosáhnout rovnoměrně rozetřeného make-upu. S použitím vlastního prstu možná ušetříte, ale váš make-up rozhodně nebude dokonalý. Pořiďte si kvalitní houbičku nebo štětec. Houbičku před použitím namokřete vodou a vyždímejte.

Na ruku si naneste malé množství make-upu, do kterého houbičku namočíte. Make-up byste houbičkou neměly roztírat, ale vklepávat do pokožky. Můžete s ní nanášet i korektor. Nezapomeňte po každém použití houbičku vyčistit. Zůstává v ní totiž velké množství bakterií.

Dejte sbohem výrazným rtěnkám

Kromě pleti stárnou i vaše rty. S výraznými rtěnkami stárnutí jen podtrhnete. Vsaďte raději na přírodní a světlé odstíny. Mladistvého vzhledu dosáhnete spíše s lesky na rty než rtěnkami. Ty jsou většinou tekuté a dodají zvadlým rtům větší objem. Dále čtěte: Skutečný věk ženy lze odhadnout podle vlásek na krku. Jak s nimi bojovat?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47