Nebojte se v teplých dnech vyrazit do sauny. Letní saunování má nesporný vliv na naši imunitu

 Zdraví 
27. června 2020 12:38 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hýčkejte se a buďte zdravější Depositphotos
Saunu většina z nás vyhledává především na podzim a v zimě. Ale v létě, když je venku vedro? Přesto byste to měli zkusit. Letní saunování má totiž nesporný vliv na naši imunitu.

Zjednodušeně řečeno by se dalo říct, že právé léto je tím nejdůležitějším obdobím pro vybudování silné imunity, která se na podzim a v zimě bude hodit. A saunování má na imunitní systém velký vliv. Ale jsou tu i další obrovské výhody letního saunování.

Letní saunování je zdravé

Pravidelné saunování podporuje, jak už bylo řečeno, celkovou imunitu těla a rovněž funguje jako prevece respiračních onemocnění. Proto si skandinávské národy užívají saunování i během letních měsíců. Dobře vědí, že pokud se vydají v létě do sauny alespoň jednou týdně, bude jejich imunita na podzim připravena bojovat s klasickými sezonními chorobami, mezi než patří nachlazení a chřipka.

Jezdíte v létě na kole? V sauně skvěle zregenerujete

Obliba dovolené na kole je momentálně na svém vrcholu. Navíc letos díky koronavirové pandemii část Čechů vynechá dovolenou u moře a vydá se poznávat krásy Česka. K tomu zcela jistě kromě kol bude patřit i turistika, zejména pak ta horská.

Sauna po dlouhém výletu na kolech či po výšlapu je vysloveně ideálním relaxem. V sauně totiž perfektně zregenerují svaly, šlachy i klouby, takže na druhý den se budete cítit skvěle a navíc snížite i riziko nějakého únavového úrazu.

Nesnášíte vedra? Upravte si v sauně termoregulaci

Někdo má rád zimu, někdo léto a někomu je v létě zkrátka vedro, byť má toto roční období rád. Ale koho to baví, když se potí na každém kroku. I tady ale může saunování pomoci.

Sauna totiž upravuje termoregulaci těla, takže pak lépe zvládáme vysoké venkovní teploty. A taky další problém, kterým je neustálé přecházení z horka do klimatizovaných prostor.

Právě tyto přechody jsou příčinou letních nemocí, mezi než patří rýma, ucpané dutiny a v nejhorším případě také angína. Díky pravidelnému saunování začne termoregulace těla lépe fungovat, takže se nebudeme venku tolik potit a přechody do klimatizovaných prostor v restauracích a hotelích budeme zvládat lépe. Dále čtěte: Aby vaše tělo dobře fungovalo, potřebuje tyto základní vitaminy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve