Skutečný věk ženy lze odhadnout podle vrásek na krku. Jak proti nim bojovat a jak jim předcházet

 Krása 
24. června 2020 07:55 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Za vrásčitý krk si částečně můžeme sami  / inStory.cz
Říká se, že skutečný věk ženy lze odhadnout podle vrásek na krku. Proto se také tolik snažíme ošetřovat si krk různými séry či nočními krémy, které používáme na obličej. Ve skutečnosti ale nepomáhají.

Vrásky na krku totiž nemají žádnou souvislost s tím, jaké výrobky pro péči o pleť na ošetření krku používáte. Ukázalo se, že vrásky na krku jsou způsobeny kombinací přirozeného stárnutí a každodenních činností, které provádíme.

Dnešní doba tvorbě vrásek na krku vysloveně přeje

Je to tak. Trávíme hodiny u počítače, skláníme hlavu k mobilu, a tak dál. To vše vede k tomu, že ohýbáme hlavy dolů a kůže na krku se tzv. skládá, což přispívá ke vzniku vrásek.

Pokud máte na krku více linek než ostatní, neznamená to, že trávíte na telefonu více času než oni, existují také další faktory, které tvorbu vrásek na krku podporují. Patří mezi ně časté slunění, kouření i typ pleti. Pokud je kůže poškozena, pak kolagen a elastin nefungují optimálně a kůže nemůže odolávat tvorbě vrásek nebo skládaných záhybů na krku, jak by měla. A ještě jeden detail. Lidé se světlejší pokožkou bývají náchylnější ke stárnutí krku v dřívějším věku než ti s tmavším typem pleti.

Cviky na krk a dekolt

Věděli jste, že existují výzkumy, které dokazují, že posilování udržuje vaši pokožku mladší po delší dobu a zpomaluje proces stárnutí? To platí pro celé tělo. Pokud například časem nechcete mít povislou pokožku v oblasti krku a dekoltu, je dobré procvičovat svaly i v těchto místech. Jsou cviky, které vám zaberou pár minut za den, ale na tvorbu vrásek mohou mít velký vliv.

Držení brady

V boji proti vráskám na krku pomůže i obyčejné držení brady vzpřímeně, to se vám povede, když budete mít hlavu nahoru. Vyhněte se tedy například častému sklánění hlavy třeba při dívání se do mobilu či notebooku, neboť jinak budete mít vyšší pravděpodobnost vzniku vrásek na krku než ti, co hlavu nesklánějí.

Strava

Dokonce i vaše stravovací návyky mohou ovlivnit pružnost kůže v dekoltu. Je proto důležité vyživovat kůži také zevnitř. Jak? Jezte pestrou stravu, která je bohatá na vitaminy, minerály a zdravé tuky. To přesně totiž vaše pokožka potřebuje k regeneraci a za to vaše kůže bude hladší a pružnější. Například hodně zeleniny dodá tělu vitaminy a zároveň jej bude hydratovat. Nezapomeňte samozřejmě ani na pití, ideální je neperlivá voda s citronem, která zabrání vysychání pokožky a bude tělo dostatečně hydratovat.

Poloha ve spánku

I poloha ve spánku zde hraje velkou roli. Nesprávná poloha při spaní totiž může mít na svědomí například dlouhé svislé vrásky ve vašem dekoltu, a to kvůli pomačkání kůže během vašeho spánku. V mládí sice tyto vrásky snadno zmizí, ale postupem času již vymizet nemusejí a navíc mohou být ještě výraznější. 

Spodní prádlo

Na dekolt má vliv i vaše spodní prádlo, které oblečete. Ujistěte se, že nosíte vhodnou velikost i vhodný typ podprsenky. Důležité je zejména zabránit přílišnému napnutí pokožky, to by totiž mohlo urychlit tvorbu vrásek.

Péče o krk si žádá speciální kosmetické produkty

Kůže na krku totiž patří mezi nejtenčí, takže je náchylnější k poškození věkem, činnostmi i okolními vlivy. Vyžaduje tedy zvláštní péči.

Ideálně ráno používejte produkty s antioxidační ochranou a v létě samozřejmě opalovací krém. Na noc odborníci doporučují opravný krém na bázi retinolu vytvořený speciálně pro obličej, krk a hrudník, který pomáhá stimulovat kolagen.

Je samozřejmě možné i krk ošetřit botoxem, ale jeho účinek obvykle vyprchá nejpozději do šesti měsíců, a pak se váš krk zase vrátí do původního stavu. Rovněž další výplně odborníci příliš nedoporučují, zejména z toho důvodu, že díky tenké kůži na krku se mohou vytvořit nepříjemné hrudky.

Kromě používání speciální kosmetiky pro krk a hrudník je tedy důležité, abyste příliš často a na dlouho neohýbali hlavu. Tím především zabráníte tvorbě velkých a hlubokých linií na svém krku. Dále čtěte: Tvorba prospěšných ceramidů v pokožce se s věkem snižuje.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod