Jak si vybrat bez nervů dokonalé svatební šaty

 Móda 
21. června 2020 12:51 / Mirka Malá
  0
📷
6 fotografií v galerii
Výběr svatebních šatů nemusí být stresující Depositphotos
Svatební sezona je konečně v plném proudu a mnoho nevěst je ve stresu kvůli svatebním šatům. Každá nevěsta chce být samozřejmě dokonalá, ale důležité rovněž je, aby se cítila pohodlně.

Svatební odborníci proto přispěchali s několika radami, které by budoucím nevěstám mohly pomoci lépe se orientovat při výběru těch správných šatů.

Nový trend preferuje svatební šaty jednoduchého střihu

Jsou nevěsty, které za každou cenu chtějí mít na míru ušité honosné svatební róby v domnění, že zrovna na ty jejich šaty nikdy nikdo nezapomene. To samozřejmě není žádný problém, pokud ovšem nevěsty počítají s tím, že je takové šaty vyjdou na spoustu peněz.

Navíc je tu zcela nový trend, který preferuje svatební šaty jednoduchého střihu. Zkrátka takové, ve kterých sice nebudete vypadat jako princezna, ale rozhodně budete působit něžně a romanticky.

Takové šaty, jejichž ušití na míru vyjde na velmi rozumné peníze, navíc po svatbě můžete nechat přešít na outfit, který budete nosit řadu let při slavnostnějších příležitostech. Například známá herečka Keira Knightley se ve variacích na svoje svatební šaty objevila na veřejnosti hned několikrát.

Další možností je, že si šaty ušít nenecháte, a v mnoha z půjčoven svatebních šatů si vyberete ty, které se vám nejvíc líbí a po svatbě je zase vrátíte, čímž si ušetříte nejen peníze, ale především nervy.

Jak vybrat svatební šaty podle postavy?

Postava hruška

Pokud máte postavu ve tvaru hrušky, zaměřte se na zakrytí dolních partií nebo zvýraznění partií horních.

Nejlepší volbou proto budou šaty, které se rozšiřují směrem k zemi, tedy střih A nebo střih empirový. Chcete-li zvýraznit vrchní partie, vyberte si bohatě zdobený korzet nebo šaty s odhalenými zády. Naopak nevhodné pro tento typ postavy jsou šaty s výraznou či přespříliš bohatou sukní.

Postava jablko

Pokud máte postavu ve tvaru jablka a hledáte dokonale padnoucí šaty, vybírejte šaty s pevným, nejlépe šněrovacím korzetem, empirové šaty nebo šaty s velkou sukní, která začíná již pod prsy. Vyvarujte se přehnanému zdobení v horních partiích a neskrývejte ramena a paže do rukávů, zbytečně tím zvětšíte jejich objem. Nejdůležitější pro tento typ postavy je nenápadné zakrytí kulatějšího bříška.

Postava obdélník

Ženy s obdélníkovou postavou by se měly zaměřit na posílení své ženské postavy, přidání objemu poprsí. Tomu dopomohou šaty s bohatě nabíranou sukní, zvýšeným pasem nebo odhalenými zády a rameny. 

Přesýpací hodiny

Pokud máte postavu přesýpací hodiny, máte vyhráno. S takovou postovou není potřeba nic schovávat, naopak!

Vybírejte šaty, které vaší postavu zvýrazní, zejména štíhlý pas. Docílíte toho těsnějším a bohatě zdobeným korzetem. S vaší postavou se nemusíte bát žádného stylu ani střihu šatů.

Myslete na své pohodlí

Nejde jen o stres s nákupem, nebo ušitím svatebních šatů před svatbou samotnou. Jen si to představte. Běháte s kamarádkou od jednoho svatebního salónu ke druhému, zkoušíte si desítky šatů, některé se nelíbí vám, jiné se zase nelíbí vaší kamarádce.

Něco podobného absolvujete i v případě, že si šaty necháváte šít na míru. I tady je to stres s nalezením toho správného návrhu, neustálým zkoušením, během něhož si často ještě na střihu svých šatů něco rozmyslíte.

Jde také o to, abyste se především o svém svatebním dni cítily ve svých svatebních šatech pohodlně. Před oltářem strávíte fakticky jen pár minut, ale ve svatebních šatech strávíte dlouhé hodiny a dost možná v nich budete i tancovat, nebo prožijete tradiční únos nevěsty.

Proto, ať už si šaty koupíte, nebo necháte ušít, myslete především na to, abyste se v nich cítily pohodlně. A to je něco, co zcela určitě poznáte samy. Dále čtěte: Jak prát podprsenky, aby zůstaly hezké, neseprané a držely tvar.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47