Jak prát podprsenky, aby zůstaly hezké, neseprané a držely tvar

 Móda 
14. června 2020 11:30 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Podprsenka vám skvěle padne, jen když ji budete prát v ruce Depositphotos
Také vaše podprsenky putují nejprve do pračky, a pak ještě do sušičky? Pak je to špatně. Napříště je perte pouze v ruce. Řekneme proč.

Praní podprsenky v pračce není určitě konec světa, ale její sušení v sušičce je to nejhorší, co můžete udělat. I pračka ale dokáže s podprsenkami docela zatočit a velmi rychle je zničit.

A ještě horším dryjákem pro podprsenky je sušička. Horko totiž zatočí s elasticitou vašeho spodního prádla, takže se vám rychleji vytahají a poničí ramínka, a v některých případech se dokonce potrhají.

Podprsenky perte zásadně ručně

Pokud navíc máte doma nějaké luxusnější kousky, určitě nechcete, aby se vám zničily jen kvůli špatné technice praní. Navíc ruční praní podprsenek není žádná těžká dřina.

Ovšem pokud máte na podprsence nějaké skvrny, budete se muset s nimi nejprve vypořádat. Neznamená to ale nic jiného než to, že znečištěné místo za pomoci pracího prostředku ručně promnete. Popřípadě použijete prostředek na odstraňování skvrn.

Pro běžné praní podprsenek vám postačí vaše koupelnové umyvadlo, teplá voda a prací prostředek, do kterého podprsenku namočíte. Nechte podprsenku chvíli namočenou a pak ji jemně promněte. Následně ji samozřejmě řádně propláchněte v čisté vodě, aby ve vašem prádle nezůstal žádný prací prostředek.

Sušení je důležitou fází

Nezáleží jen na tom, jak dobře podprsenku ručně vyperete, ale také na tom, jak ji usušíte. Existuje hned několik způsobu šetrného sušení.

Jednou z možností je položit podprsenku na ručník tak, aby ručník nasákl vodu a podprsenka pomalu uschla. Ručník ale musíte měnit, protože voda vsáklá do ručníku by nedovolila podprsence zcela uschnout.

Je tedy mnohem snadnější usušit podprsenku na běžném sušáku na prádlo, který doma používáte. Záleží ovšem hodně na tom, jakým způsobem podprsenku na sušák umístíte. Podle toho se vám totiž buď brzy vytahá, nebo si naopak zachová svůj tvar na dlouhou dobu.

V žádném případě nevěšte podprsenky na sušák za ramínka, ta by se vám opravdu rychle vytahala. Můžete podprsenku zavěsit za střed mezi košíčky, to je totiž místo, které je nejméně namáhané, takže i tak si podprsenka zachová svůj tvar. 

A úplně nejlepší variantou sušení je rozložit podprsenku přes sušák tak, aby se její ramínka neprověšovala. Při správném zacházení vám tak podprsenka vydrží dlouho, aniž by měnila svůj tvar, nějak se poškozovala, anebo se vytahovala ramínka. Ruční praní vám sice zabere pár minut, ale ušetří spoustu peněz za nové a nové podprsenky. Dále čtěte: Skoncujte se špatnými podprsenkami. Správnou velikost stanovíte snadno.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47