Skoncujte se špatnými podprsenkami. Správnou velikost stanovíte snadno

 Móda 
31. května 2020 09:57 / Mirka Malá
  14
📷
4 fotografie v galerii
Mnoho žen nosí špatnou velikost a neví o tom Depositphotos
Špatně padnoucí podprsenka je téměř jako zlý sen. Možná to znáte. Ramínka se zarývají do kůže, po stranách se tvoří nehezké vaky přetékající kůže a v neposlední řadě ňadra, která prakticky nic nedrží na místě. To všecho jsou známky toho, že má vaše podprsenka špatnou velikost.

Vybrat si správnou podprsenku není jen o tvaru košíčků.Přitom je velmi jednoduché stanovit tu správnou velikost. Zvládnete to samy doma. A až si následně půjdete koupit novou podprsenku, budete mile překvapeny, jak vám najednou sedí jako ušitá na míru.

Změřte velikost obvodu pod prsy

Stačí vám k tomu obyčejný krejčovský metr. Změřte si obvod pod prsy, tedy místo, kde podprsenka obepíná vaše tělo kolem dokola. Pokud vám vyjde necelé číslo, zaokrouhlete ho samozřejmě směrem nahodu. Všechny měření se ideálně provádějí v podprsence.

Změřte obvod vašeho poprsí

Druhou důležitou položkou je obvod vašeho poprsí. Toto číslo totiž ve finále určuje velikost košíčků podprsenky, kde ženy dělají při jejím výběru nejčastější chybu. Pomocí krejčovského metru změřte obvod svého poprsí tak, abyste metr měly na prsou v pohodlné těsnosti. Rovněž naměřené číslo zaokrouhlete směrem nahoru.

Vypočtěte si velikost košíčků

Od naměřené hodnoty obvodu vašich prsou odečtěte naměřenou hodnotu vašeho obvodu pod prsy. Výsledné číslo porovnejte s konfekční tabulkou velikostí, abyste pro sebe našly tu správnou velikost košíčku.

Takže například, pokud jste si naměřily obvod poprsí 96 a obvod pod ňadry 84, rozdíl je 12. Toto číslo podle konfekčních tabulek odpovídá košíčku A, takže správná velikost vaší podprsenky bude 75A.

Správnou velikost podprsenky si doopravdy užijete. Zvlášť, pokud patříte mezi ty ženy, které nosí špatnou velikost. To poznáte celkem snadno. Především se vám podprsenka zařezává do kůže. To znamená, že máte špatnou velikost obvodu. Rovněž vaše prsa by neměla vylézat z košíčků a tvořit boule, pokud zrovna nemáte podprsenku s nízkými košíčky, u kterých je tento efekt žádoucí.

Pokud naopak nosíte větší podprsenku, než byste měly, poznáte to snadno. Okolo hrudníku je vám příliš volná, košíčky odstávají od pokožky a vaše prsa v nich nedrží. A když se předkloníte, je všechno venku.

Přitom stačí tak málo. Jen pár minut s krejčovským metrem a trocha počtů. Nicméně změřit a stanovit správnou velikost podprsenky vám dokáží v každém správném obchodě se spodním prádlem. Dále čtěte: Tyto žabky budou hitem letošního léta.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum