Pletené topy se budou nosit nejen na jaře, ale i v letních měsících

 Móda 
14. dubna 2021 08:16 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Úplety jsou znovu v módě Depositphotos
Pletené topy jsou zpátky. Od jednoduchých pletených tílek až po polo trička z pleteného materiálu, to vše je trend letošního jara a léta.

S příchodem teplejšího počasí se logicky mění i náš šatník. Svetry a kozačky ve skříních střídají šaty a sandály, letos i kalhoty se širokými nohavicemi a dlouhé oversized košile. To ale neznamená, že vše pletené musíme rezolutně zazimovat. Naopak. Pletený top totiž letos bude hitem, a to nejen na jaře, ale i v horkých letních měsících.

Vše z úpletu

Když vše, tak myslíme opravdu vše. S největší pravděpodobností jste už zaznamenaly, že se navrací pletená tílka všech možných střihů, ale letos bude z úpletu prakticky všechno. Klasická polo trika, tolik připomínající šedesátá léta, niterné topíky odhalující ženské křivky, nebo letní kardigany s krátkými rukávy.

A nemusí se vůbec jednat pouze o lehké svršky, které si obléknete přes tričko či košili, když venku není úplně horko. Letos se zkrátka budou nosit úplety k sukním, kalhotám, džínám i šortkám, a to nejen v jarním přechodném období.

Co vám nesmí v šatníku chybět

Jaké úplety byste si tedy na letošní sezonu měly pořídit? Určitě sáhněte po nějakém tílku. Může to být úplně to klasické, které mnohdy nosíme třeba pod svetr, samozřejmě tedy pletené. Zvolit ale můžete celou řadu odvážnějších střihů pletených tílek, které zkrátka jen obléknete přes podprsenku a můžete vyrazit.

Zvolit můžete i pletený komplet, který obvykle najdete v sestavě pleteného tílka a pleteného svetříku. Skvěle se hodí ke kalhotám i džínám.

O polo trikách už byla řeč, i když letos se módní tvůrci rozhodli pro opravdové experimenty. Pokud tedy dáváte přednost klasice, vyberte si polo triko z jemného úpletu. Pokud se chcete trochu odvázat, pak zvolte kombinaci polo trika a kardiganu s krátkým rukávem. Je to velmi zajímavá varianta, ve které rozhodně zazáříte.

Pletených topů v mnoha střizích a barevných variantách je ale celá řada. Záleží jen na vašem vkusu a stylingu. A pokud si chcete dopřát nějaký opravdu luxusní pletený topík, pak sáhněte po nějakém z kašmíru. Dále čtěte: Topy a halenky s broderie anglaise jsou elegantní jarní doplněk k džínám a kalhotám.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47