Topy a halenky s broderie anglaise jsou elegantní jarní doplněk k džínám a kalhotám

 Móda 
12. dubna 2021 09:53 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Anglická krajka je hitem nadcházejících měsíců Depositphotos
Synonymem pařížského stylu jsou ornamentální vzory, tedy broderie anglaise. Jsou jedním z těch trendů, které se drží po celá léta, desetiletí a dokonce i staletí.

Broderie pochází až z 16. století. Respektive tzv. broderie anglaise - anglická krajka je druh výšivky nazývané také vystřihovaná krajka. Tato látka, často s květinovým vzorem, byla z velké části používána pro noční prádlo. Dnes ale přední světové módní domy znovu začlenily tento materiál do svých nových kolekcí. A tak budou halenky, topy a košile broderie anglaise hitem letošního jara a léta.

K džínám, kalhotám i šortkám

Halenky nebo topy broderie anglaise poskytují snadný způsob, jak na jaře osvěžit svůj outfit, ať už si obléknete džíny nebo kalhoty ze svého stávajícího šatníku. Jak půjdou teploty nahoru, vyměňte džíny za šortky a šněrovací sandály a budete vypadat absolutně svěže a podle posledních trendů.

Trendy zkrátka přicházejí a odcházejí, ale broderie anglaise je pořád hitem léta a už loni byla hitem ulice. A letos vážnost tomuto trendu dodávají i sami módní tvůrci.

Střihy a barvy

To je prakticky jedno. Broderie anglaise letos pohltí prakticky vše od klasických střihů přes halenky s volány či nadýchanými rukávy až po šaty. A to samé platí i pro barvy. Záleží jen na vašem vkusu.

Velmi žensky působí halenky se svázanými manžetami, volánovými rameny a vroubkovaným spodním lemem.

Standardní bílá košile s broderie anglaise se zase skvěle hodí ke kalhotám se širokými nohavicemi a k sandálům. Vzít ji můžete i k letos velmi módním koženým kalhotám a polobotkám.

Barev se bát nemusíte. Pokud se vám bílá zdá nepraktická, zkuste šedou, pastelové odstíny, modrou, zelenou a vyhýbat se nemusíte ani černé, která se hodí k džínám nebo světlým kalhotám.

V neposlední řadě si můžete pořídit i letní šaty s broderie anglaise. Mohou být dlouhé až nad kotníky, nebo kratší na ramínka. Ať už zvolíte cokoliv, s broderie anglaise letos módní chybu rozhodně neuděláte. Dále čtěte: Pruhované košile jsou trendy i letos.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod