Rozdíl mezi barvením mokrých a suchých vlasů. Jeden způsob je snazší, druhý lepší

 Krása 
13. dubna 2021 10:05 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Způsob barvení záleží také na typu barvy Depositphotos
Při barvení vlastních vlasů někdy musíte podle pokynů do sprchy, abyste aplikovaly barvu, ale když jdete ke své kadeřnici, obvykle vám nanáší barvu na suché vlasy. Proč to tak je a jaký je v tom rozdíl?

Ve skutečnosti jde doopravdy jen o typ barvy, kterou používáte. A po pravdě řečeno, aplikace barvy na mokré vlasy má své výhody.

Můžete barvit mokré vlasy?

Ano, ve skutečnosti můžete barvit vlasy, když jsou mokré. Existuje spousta případů, dokonce i v salonu, kdy je aplikace na mokré vlasy úplně normální, ale často přehlížená. Rozdíl je totiž v trvanlivosti. Jediným detailem, který určuje, zda potřebujeme aplikovat barvu na mokré nebo suché vlasy, je typ barev, které používáme. Například barvy ve spreji jsou toho důkazem. Vlhké vlasy jen posprejujete, vlasy promnete a je to. Ale jde to i u jiných typů barev.

Výhody barvení vlasů za mokra

Zatímco barvu lze aplikovat na mokré nebo suché vlasy, aplikace na mokré vlasy má několik výhod, které stojí za zmínku.

Vlhkost vlasů pomáhá rovnoměrnému rozložení barvy. Zatímco při aplikaci na suché vlasy budete muset věnovat mnohem větší pozornost tomu, abyste obarvily každý pramen, vlhké vlasy vám barvení usnadní. Vlasy za mokra totiž více sají. Když jsou naše vlasy mokré, mají vyšší pórovitost, což znamená, že jsou více připraveny absorbovat kapaliny. Barva má tak v zásadě větší příležitost proniknout do vlasu o něco hlouběji, než tomu tak je u barvení suchých vlasů.

Nevýhody barvení vlasů za mokra

I když by přidaná vlhkost mohla pomoci lépe distribuovat barvu, stále jde o méně přesnou aplikaci barev. Pokud tedy chcete, aby výsledek byl perfektní, raději aplikujte barvu tradičně na suché vlasy.

Voda také může občas barvu zředit. Pokud jsou vaše vlasy extrémně suché a poškozené, v takovém případě by vaše vlasy mohly absorbovat tolik vody, že by na samotnou barvu už ve vlasech moc místa nezbylo. To neznamená, že to nebude fungovat, ale výsledek nebude tak dobrý, nebo dostatečně dlouhodobý.

Vlasy jsou rovněž náchylné k většímu poškození. Vlasy jsou zranitelnější, když jsou mokré. Kutikula je jako štít, který chrání vlasy, a když jsou vlasy mokré, kutikula se otevírá a oslabuje vazby, které normálně chrání naši vnitřní kůru.

Barvit vlhké nebo mokré vlasy je tedy možné a do jisté míry i jednodušší, pokud ale od barvení očekáváte perfektní a trvalejší výsledek, raději zůstaňte u barvení na suché vlasy. Dále čtěte: Vyrobte si doma vlastní rýžovou vodu, která podporuje růst vlasů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod