Vyrobte si doma vlastní rýžovou vodu, která podporuje růst vlasů

 Krása 
09. dubna 2021 17:20 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Rýžová voda podporuje růst i zdraví vlasů Depositphotos
Domácí rýžová voda je nový kosmetický prostředek, používá ji i řada světových celebrit. A není divu. Používání rýžové vody na vlasy sahá až do období Heian v Japonsku. Pokud tedy chcete podpořit růst či zdraví svých vlasů, je rýžová voda tím správným krokem.

Proč tedy používat rýžovou vodu na vlasy? Rýžová voda je totiž doslova nabitá vitaminy, aminokyselinami a dalšími stopovými minerály (zinek, hořčík, vitaminy B a C atd.), a to vše může pomoci při ošetření pokožky hlavy a posílení vlasů. Díky škrobu, který rýžová voda obsahuje, tato dvousložková kůra vlasy obalí a působí jako bílkovina, která může pomoci ošetřit suché a poškozené vlasy.

Jak používat rýžovou vodu na vlasy

Protože rýžová voda působí na vlasy jako bílkovina, budete ji chtít aplikovat se stejnou frekvencí, s jakou obvykle používáte masky a ošetření formulované bílkovinami, abyste se vyhnuli křehkým a suchým vlasům.

Pokud jste v užívání bílkovin nováčkem nebo si nejste jisti, zda je to pro vaše vlasy vůbec dobré, pak si buďte jisti, že barvené vlasy i tepelně upravované vlasy rozhodně potřebují bílkovinnou podporu. Ideální je nechat toto ošetření působit až 20 minut.

Po použití jakéhokoli ošetření bílkovinami, včetně rýžové vody, použijte hydratační hloubkový kondicionér. Hydratace a síla jsou důležité pro každý typ vlasů a nalezení správné rovnováhy může nějakou dobu trvat, takže se nevzdávejte, pokud vaše vlasy nemilují bílkovinu na první dobrou. 

Jak si vyrobit rýžovou vodu

Existují dva způsoby, jak připravit rýžovou vodu. Jedním je vaření a druhým namáčení. Namáčení rýže a její fermentace po dobu až 24 hodin však podle odborníků nabízí největší výživu pro vaše vlasy.

Co budete potřebovat

1/2 šálku rýže, 2 šálky vody, 2 misky, 1 nádobu s víkem, nádobu s rozprašovačem.

Pokyny pro namáčení

Nalijte ½ šálku nevařené rýže do cedníku a pořádně ji propláchněte. Vložte rýži do misky se 2 šálky vody a namočte na 24 hodin při pokojové teplotě. Pak rýžovou vodu přeceďte do čisté misky. Následně nalijte rýžovou vodu do nádoby s rozprašovačem a uložte do chladničky.

Pokyny pro vaření

Nalijte ½ šálku nevařené rýže do cedníku a propláchněte. Dejte vařit 2 šálky vody a rýži nasypte do vroucí vody a vařte, dokud voda nebude zakalená. Pak nechte vychladnout, přelijte do nádoby s rozprašovačem a uložte do chladničky.

Kůru z rýžové vody používejte stejně často jako běžné vlasové kůry a nechte působit zhruba 20 minut. Dále čtěte: Kolagen v těle je důležitý. Proč a jak ho můžeme doplňovat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod