Vyberte si tu nejlepší řasenku. Podle typu řas je potřeba zvolit vhodný kartáček

 Krása 
06. dubna 2021 08:29 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Řasenka patří do kosmetické výbavy každé ženy Depositphotos
Vybrat vhodnou řasenku nemusí být tak snadný úkol, jak se na první pohled může zdát. Tajemství nalezení správné řasenky nezávisí na značce, ale spíše na tvaru kartáčku. Musíte nejdříve zjistit, jaké řasy máte a podle toho si vyberete vhodný kartáček.

Bez řasenky se neobejdete, neodmyslitelně patří do kosmetických potřeb každé ženy, které byste měly mít doma. Pokud si vyberete správnou řasenku, dokáže vám řasy prodloužit a zahustit. Prospěje zejména těm, které nemají řasy jako mrkací panenky, ale rády by své oči zvýraznily.

Krátké řasy

Krátké řasy potřebují opticky prodloužit. „Krátké a nepravidelné řasy prodloužíte pomocí tenkého a dlouhého kartáčku,“ tvrdí modelka a spoluzakladatelka dekorativní kosmetiky Alexa Chung. Štíhlý kartáček totiž umožní rovnoměrné pokrytí řas od kořínku až ke špičce bez rozmazání. Dokáže oddělit a protáhnout každou řasu a zároveň zvětšit jejich objem.

Řídké řasy

Po řídkých řasách touží málokdo, ale nezoufejte, také na ně lze najít vhodnou řasenku. Použijte kartáček ve tvaru přesýpacích hodin. Má za úkol řasy nadzvednout a dopřát jim větší objem. Před každou aplikací byste ho však měly očistit, aby se vám s ním hladce manipulovalo.

Rovné řasy

Rovné řasy potřebují natočit. V takovém případě nestačí si pouze nanést řasenku, ale budete si muset pomoci i kleštičkami na řasy, které řasy zvednou a natočí. Následně sáhněte po řasence, která má zakřivený kartáček do oblouku, díky němu výsledný tvar zafixujete.

Velmi tenké a jemné řasy

Každá žena s příliš jemnými řasami vyhledává řasenku, která by jí zajistila objem, protože bez nalíčení nejdou její řasy téměř vidět. Pokud k vašim řasám nebyla příroda příliš štědrá, můžete to částečně napravit vhodnou maskarou. Zvolte široký kartáček s hustými štětinkami, který by měl výrazně přispět k dramatickému vzhledu očí. Dále čtěte: Vhodně zvolené oční linky dokážou divy. Zjistěte, jaké se hodí k vašim očím.

Zvlněné řasy

Zvlněné řasy jsou požehnáním, protože vám dodávají vzhled mrkací panenky. Neuděláte chybu nejspíš s žádným typem kartáčku. Pokud byste rády ještě zvýraznily zakřivení a délku řas, vyzkoušejte kartáček s hřebínkem. Dokáže od sebe řasy velmi dobře oddělit a prodloužit jejich délku. Výsledný efekt se bude podobat umělým řasám, které vypadají na očích téměř dokonale.  

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47