Pokud trpíte na akné pod vlasy, zkuste změnit jednu věc

 Krása 
20. března 2021 10:42 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Akné pod vlasy trpí mnoho lidí Depositphotos
Čerstvě umyté vlasy a očištěná pokožka by měly zajistit zdravou pokožku hlavy a čistou pleť, ale není tomu tak vždy. A mnohdy je na vině samotná kosmetika.

Než se ale rozhodnete vyhodit svůj šampon a kondicionér, pojďme zjistit, jak to vlastně s vlasovými produkty je.

Dávejte pozor na přísady, které ucpávají póry

Potýkáte se s pupínky na hlavě pod vlasy, nebo třeba na čele či na obličeji podél linie vlasů? Pak s největší pravděpodobností vaše vlasové přípravky negativně ovlivňují vaši pokožku. "Jedna složka může být sama o sobě v pořádku, ale přitom v kombinaci s jinou ucpává póry,“ vysvětluje dermatoložka Iris Rubin. „Některé přísady, na které je třeba dávat pozor, zahrnují určité oleje, vosky a polymery."

Vyzkoušejte také vlasové přípravky, které uspokojí i pokožku

Pokud občas trpíte tím, že se vám pod vlasy či podél linie vlasů udělají pupínky, budete muset svoje obvyklé vlasové produkty změnit. "Stylingové pomády nebo vosky jsou mezi prvními produkty, které byste měli prověřit," říká Iris Rubin. Než ale začnete zkoušet nové produkty, vyčistěte svoji pokožku čisticími vlasovými produkty. Fungují jako šampony, kondicionéry i krémy.

Někteří lidé dokonce mají problémy s tím, že se jim akné dělá na krku a zádech. I v tomto případě platí, že než změníte vlasové produkty, nejprve se těchto pupínků zbavte čisticími prostředky na akné.

Přejděte k jiným vlasovým produktům

Pokud máte tyto problémy, nezbude vám nic jiného, než přejít na zcela jiné vlasové produkty. Akné pod vlasy způsobují ucpané póry, které se ucpávají právě díky nevyhovující vlasové kosmetice.

Existuje řada léčivých šamponů, které se liší látkami, jež obsahují. Nejčastěji ale takové šampony obsahují tea tree oil nebo kyselinu salicylovou či kyselinu glykolovou.

Jiné léčivé šampony jsou zase založeny na antimykotikách, jako je ketokonazol či ciclopirox. Rozhodně ale nečekejte, že se vaše pokožka hlavy vyléčí za jedno umytí. Obvykle tato léčivá kůra trvá několik umytí. Pokud by se vám akné vrátilo poté, co si vlasy začnete mýt zpět svým původním šamponem, bude nejlepší přejít k léčivým šamponům natrvalo. Dále čtěte: Jak dlouho trvá, než jsou viditelné účinky jednotlivých složek kosmetických přípravků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod