Líčení dokáže omladit, ale i přidat pár let navíc. Vyvarujte se některých chyb

 Krása 
28. května 2020 13:31 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ani zralé ženy se nemusejí vyhýbat líčení Depositphotos
O tom, že správné líčení dokáže ženě ubrat i několik let, není pochyb. Bohužel to ale platí i naopak. Vyvarujte se proto chyb, kvůli kterým vypadáte zbytečně starší.

Líčení umí s obličejem hotové zázraky. Dokáže zakrýt stařecké skvrny, akné i drobné vrásky. Jenže stále hodně žen se při líčení dopouští několika přešlapů a aniž to zřejmě vůbec tuší, tak si tím přidávají roky navíc. Pokud je to i váš problém, je na čase své návyky změnit. Obzvláště, pokud vám už dávno není 20 let.

Těžký make-up

Asi nejvíce žen chybuje ve výběru make-upu a práci s korektorem. Příliš těžký make-up bez vhodné podkladové báze vám v mžiku zvýrazní každý pór. A pokud vás trápí vrásky pod očima, tak vězte, že korektorem je jen tak nezahladíte. Naopak vše ještě opticky zvýrazníte. Volte raději lehčí make-up, udělá vám lepší službu. O tom, jak vybrat správný make-up, jsme více psali v článku zde. A nezapomeňte na podkladovou bázi.

Zrádné konturování

Tajemství konturování tkví v tom, že pomocí několika tahů štětcem zvýrazníte v obličeji to, co je třeba, a naopak potlačíte drobné nedostatky. To, že jste konturu lícních kostí nezvládly, nepoznáte nijak jinak, než z profilu. Nezapomeňte si proto své dílo pečlivě zkontrolovat. Pokud nevíte, jak správně konturovat, přečtěte si náš článek zde. Špatně provedená kontura z vás dokáže udělat stařenu, proto se vyplatí se tuto kosmetickou metodu dobře naučit. A pokud máte dojem, že konturování není vaše silná stránka, raději tento krok zcela vynechejte.

Tvářenka musí mít správný odstín

Hodně roků si můžete přidat také nevhodným výběrem barvy tvářenky. Neměla by být moc studená ani moc teplá, pak vám vždycky spíš ubere než přidá na kráse. Druhý problém je umístění. Když se dá příliš dopředu a dolů, vypadá spíš jako zarudlost než zdravíčko. Umístění tvářenky se hodně liší podle tvaru obličeje. Obecně se dá říct, že čím víc vepředu je, tím kulatější dojem dělá, a čistě na středu jablíček sluší málokomu. Jak vytvořit perfektní tvářenku, jsme psali zde.

Hranatému obočí se vyhněte

Obočí není radno podceňovat, protože na celkový výraz tváře má obrovský vliv. Mělo by být vždy perfektně upravené a pozornost je třeba věnovat i vhodnému tvaru. Pokud si totiž vytvoříte hranaté obočí, můžete si být jistá, že vám to opticky přidá roky. Hranaté obočí působí tvrdě a přísně. Pokud si nejste jistá, jaký tvar obočí vám bude slušet, svěřte se do rukou profesionála a pak už jen obočí udržujte.

S očními stíny opatrně

Také špatně nalíčené oči dokáží přidat pár roků navíc. S přibývajícími vráskami a povolenými víčky je lepší na očních stínech ubrat. Raději volte nenápadné, matné stíny, vyvarujte se příliš třpytivým typům. Ty sluší dvacítkám. Tmavé oční stíny očím sluší, ale nesmíte je nanášet příliš blízko k vnitřnímu koutku. Jinak budete vypadat jako po probdělé noci. Hodně parády nadělají také oční linky, ale musíte je umět udělat tak, aby vašemu oku svědčily. Neexistuje žádný jednotný návod, jak na to, každému oku sluší jiný tvar linky. Chce to vyzkoušet. Každopádně linka by měla oko opticky vytáhnout nahoru, nikoliv dolů. A s přibývajícím věkem se snažte upustit od tvrdých černých linek. Hnědé vám budou slušet rozhodně lépe.

Rtěnka vám dodá šťávu

Co se týká rtěnky, můžete přidat a nebát se výraznějších barev. Konturovací tužka pomůže smyslně vytvarovat rty a zajistit, že se výrazná rtěnka nebude dále rozpíjet do vrásek a kontur. Pokud ji nepoužíváte, použijte štěteček na rtěnku. Rtěnka krémová a kvalitní bude pro rty ve zralejším věku velkým plusem, dodá jim hydrataci, bude je vypínat a dodá jim plnost. Vyzkoušejte klidně rudou rtěnku, ta totiž sluší každé ženě, jak jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum