Bolest zad může být nesnesitelná. Zmírnit lze s pomocí několika jednoduchých cviků

 Zdraví 
24. května 2020 13:18 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Palčivou bolest zad během života zažije každý  Depositphotos
Bolest zad může přijít kdykoliv. Často se ozývá v nejméně vhodné chvíli. Někdy nemusí jít pouze o malou bolest. Pokud to bude ve vašich silách, zkuste opatrně zmírnit bolest zad s pomocí několika následujících cviků.

Bolest zad si prožije každý za život hned několikrát. Důvody mohou být různé. Sedavý životní styl, špatná pozice během spánku, zranění i vrozená vada. Nejčastěji se však jedná o skřípnutí nervu. S tím se vypořádáte nejlépe tak, že budete praktikovat cviky, které vám pomohou rozehřát svalstvo a uvolnit podrážděný nerv.

Poloviční sed lehy

Lehněte si na zem. Pokrčte kolena a plosky chodidel opřete o podlahu. Ruce si dejte za hlavu, nebo je zkřižte na hrudníku. Poté zvedejte záda tak, aby byla několik centimetrů nad zemí. Podle vašich fyzických možností si nastavte sérii středně rychlých zvedání. Cvik ideálně proveďte desetkrát, dejte si pauzu a následně pokračujte ve stejném duchu.

Můstek

Zaujměte pozici jako při sed lehu. Místo toho, abyste ruce měli za hlavou, položte je na zem podél těla. Následně zvedejte pánev, co nejvíc to půjde. Ramena vždy musí zůstat nehybná a sloužit jako opěrný bod pro celý cvik.

Rotace nohou

Připravte si rozložení těla, jako byste šli dělat sed lehy. Rozdíl bude v poloze rukou. Rozpažte je do přímky. Zpevněte vrchní část těla a pomalu pokládejte pokrčená kolena ze strany na stranu. Opakujte podle svojí fyzičky.

Natažená noha a protilehlá ruka

Postavte se na všechny čtyři. Narovnejte si záda. Zvedněte pravou nohu do roviny se zády a držte několik sekund ve vzduchu. Následně udělejte totéž s levou stranou. Pokud to zvládnete, přidejte vždy k jedné noze protilehlou ruku. Snažte se po celou dobu záda neprohýbat.

Sed u zdi

Stoupněte si ke zdi tak, aby vaše tělo bylo vzdálené zhruba 20 centimetrů. Pomalu se o ni opřete hlavou a následně se suňte celým tělem dolů, dokud nebudou celá vaše záda opřená. Následně upravte tělo tak, jako by sedělo na pomyslné židli. Snažte se vydržet co nejdéle

Kobra

Lehněte si břichem na zem. Ruce dejte do polohy, jako byste chtěli dělat kliky. Pomocí rukou zvedněte tělo od pasu nahoru. Nohy musí zůstat na zemi bez hnutí. Opakujte alespoň třikrát. Dále čtěte: Jak zhubnout chůzí?

Témata: bolest, cviky, záda, svaly,
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve