Jak lze hubnout chůzí. Na co se zaměřit a co je důležité

 Zdraví 
25. dubna 2020 07:14 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Pravidelná chůze po schodech vám zpevní zadek  Depositphotos
Zjistili jste, že běhání není nic pro vás? Pokud chcete zhubnout, bez pohybu to nepůjde, ale dobrou zprávou je, že shodit pár kil můžete i s pomocí chůze. Nemusíte trávit několik hodin denně ve fitness centrech, abyste se do léta dostali do formy. Zjistěte, jak na to.

Hubnutí při chůzi vás nebude stát ani korunu, strávíte čas na čerstvém vzduchu, nezatížíte si klouby ani páteř. Navíc se díky ní můžete na chvíli zbavit stresu. Chůze podporuje kardiovaskulární systém. Pomůže vám se snížením krevního tlaku. Při správné chůzi zapojujete kromě svalů na nohou také prsní, zádové a břišní svaly. Musíte jen vědět, jak na to.  

Kontrolujte si tep

Pokud chcete zhubnout za pomocí chůze, měli byste si začít počítat svůj tep a podle něj zvolit rychlost. Musí vám být jasné, že při pomalé chůzi nemáte šanci zhubnout, ale při svižné až rychlé ano. Práce vašeho srdce ovlivňuje spalování tuků v těle. Pokud jste v klidovém režimu, srdce vám tepe zhruba pětašedesátkrát až sedmdesátkrát za minutu.

Každé lidské tělo začíná spalovat tuky při jiném počtu tepů. Vypočítáte to tak, že od čísla 220 odečtete svůj věk. Ženy by měly svůj věk odečítat od čísla 226. Při chůzi byste se měli dostat zhruba na vaše výsledné číslo, aby se vám začaly spalovat tuky. V tomto tempu byste měli každý den vydržet alespoň půl hodiny.

Nevyhýbejte se schodům

Do schodů se moc lidem nechce, ale výrazně se vám díky nim zlepší fyzická kondice a zhubnete rychleji. Do své svižnější procházky zakomponujte alespoň pár schodů. Vytvaruje se vám zadek. Pokud budete pravidelně našlapovat na každý druhý schod, vaše problematické partie se lépe zpevní.

Vyzkoušejte severskou chůzi

Pokud jste se už párkrát venku svižně prošli a plánujete brát chůzi vážně, vyzkoušejte severskou chůzi. Jde o dynamickou chůzi se speciálními holemi pro aktivnější jedince. Pro začátek je důležité vybrat správnou velikost holí. Vaši výšku vynásobíte koeficientem 0,68 a dostanete potřebný výsledek.

Na počátku to může někomu z vás činit problém, ale s holemi musíte chodit rovně. Při zapichování musí vaše hůl s předloktím svírat pravý úhel. Zapichujte je vedle paty předního chodidla. Dále čtěte: Plavání přináší velké zdravotní benefity, ale musíte umět správnou techniku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47