Připravte si nejsilnější přírodní antibiotikum. Oreganový olej

 Zdraví 
07. dubna 2018 09:25 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oreganový olej nemá žádné vedlejší účinky Shutterstock
Oreganový olej. Přírodní zázrak, který dokáže v mnohém nahradit tolik zatracovaná antibiotika. Kromě toho má celou řadu zdraví prospěšných účinků. Vyrobte si tento olej i doma.

Proti bakteriálním infekcím bývají nejúčinnější zbraní antibiotika. Bohužel, užívání antibiotik se často neobejde bez vedlejších účinků. Kromě toho, že oslabují celkovou imunitu, ničí střevní bakterie, snižují vstřebávání vitaminů a ničí sliznici ve střevech. Takže pokud to není vysloveně nutné, je lepší se jim vyhnout a zkusit použít přírodní antibiotikum. Jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik je oregano, u kterého nebyly prokázány žádné vedlejší účinky.

Bakterie nemají šanci

Oreganový olej se získává z květů a listů rostlin divokého oregana, které efektivně bojuje s infekcemi. Bylo zjištěno, že oreganový olej je účinný při zabíjení bakterií Staphylococcus a dalších 25 různých bakterií. Říká se, že olej z oregana, pokud je správně destilovaný z květů a listů, by mohl být jedním z nejúčinnějších antibiotik přírody. Ze všech aromatických rostlin má oregano nejvyšší obsah fenolů, přírodních fytochemických sloučenin, které mají vysoké antioxidační účinky.

Zdravotní přínosy

Kromě toho podporuje léčbu chřipky, nachlazení, artritidy, pokousání zvířetem, různých vyrážek, bolestí v krku, tuberkulózy a dalších chorob. Pomáhá ničit organismy, které přispívají k rozvoji kožních infekcí, posiluje imunitní systém, zlepšuje pružnost svalů, lze ho použít na plísně na nohou, akné a lupy, léčí opary, pomáhá od bolesti kloubů a svalů.

Domácí olej

Výroba oreganového oleje je snadná, ale zabere trochu času. Budete potřebovat čerstvou bylinku, a to celou její vrchní část, včetně stonků, květů a listů, kvalitní panenský olej a zhruba půllitrovou sklenici, která je vyvařená a suchá.

Postup

Oregano nahrubo nakrájejte, vložte do sklenice a zalijte vybraným olejem. Sklenici zavřete, vložte ji do hrnce s vodou a uveďte do varu. Poté ihned vypněte a nechejte sklenici v horké lázni asi deset minut. Pak ji vyndejte, položte na hodně slunečné místo. Každý den nádobu protřepejte a po dvou týdnech hotový olej přeceďte do vhodné lahvičky, kterou skladujete ve tmě a v chladu, tedy nejlépe v lednici.

Použití oleje

Pro zmírnění překrvené nosní sliznice a plicní infekce přidejte 2 až 3 kapky oreganového oleje do difuzoru nebo výparníku a zhluboka se nadechujte. Pokud vás bolí v krku, nakapejte 2 až 3 kapky oreganového oleje do sklenice vody a vypijte ji. Pokud máte akné, plísně, psoriázu nebo opary, smíchejte 1 až 2 kapky oreganového oleje s lžičkou kokosového oleje nebo gelu z aloe vera. Směs aplikujte vatovým tampónem. Na bolesti svalů a zad si připravte oreganový olej se stejným dílem olivového oleje a vmasírujte. Pokud potřebujete podpořit imunitní systém, přidejte 3 až 4 kapky oreganového oleje do sklenice vody a pijte ji 2 až 3x denně, vždy před jídlem. Trápí vás zápach z úst? Přidejte 1 kapku oreganového oleje na zubní kartáček s pastou. Vyhýbáte se také kortikoidům? Zkuste přírodní, v podobě lékořicového oleje. I ten si můžete vyrobit doma. Více na toto téma včetně postupu jsme psali zde

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008