Chcete přitáhnout pohledy? Prozradíme, jaké barvy rtěnek jsou letos IN

 Krása 
05. dubna 2018 15:42 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Výrazné tmavé rty jsou nepřehlédnutelné Shutterstock
V dnešní době už neplatí, že tmavé a křiklavé rtěnky jsou jen pro rebelky nebo se nehodí do divadla či na jiné společenské události. Pokud ráda experimentuje, můžete vedle fialové, která je letos IN, zvolit modrou, žlutou, oranžovou nebo třeba černou. Jen musíte vědět, jak je nosit.

Tmavé rty přitahují pozornost. Na tuto skutečnost buďte připravena. Pokud zvládnete ustát překvapené pohledy okolí, nemusíte se vůbec bát žádné barvy. Od temně červené přes tmavě švestkovou po ostružinově černou barvu. Sluší zejména mladším ženám.

Mějte na paměti že…

Tmavé rty zdůrazní veškeré tmavé stíny v obličeji. Takže pokud vás trápí kruhy, je potřeba je skutečně dobře zamaskovat a oční okolí projasnit, jinak by je tmavá rtěnka ještě více zdůraznila. Stejně tak přidá temný odstín rtů na hloubce vašich vrásek. Tmavé rtěnky se zase nehodí pro příliš úzké rty, které budou díky ní vypadat ještě více menší, než jsou ve skutečnosti. Zbytek líčení zvolte ve velmi jemném duchu. Oční stíny nechte v neutrálních tónech béžové či pudrově růžové, lehce zvýrazněte řasy a oči můžete projasnit světlou tužkou ve spodní slzné hraně.

Sáhněte po vínové či ostružinové

Pokud jste zvolili odvážnější odstín, můžete jeho výrazný efekt zmírnit tím, že ho nanesete jen na centrální část rtů a zbytek vystínujete světlejším tónem. Pokud vám nechybí odvaha, pořiďte si klidně ostružinově černou rtěnku a nebo vínovou.

Fialové tónování

Máte strach z černé nebo vínové? Zkuste fialovou, zvláště ultrafialová je barvou tohoto roku. Pokud toužíte mít přesně takové rty, nebojte se toho a vymalujte si celé rty buď jedním odstínem a nebo si je vytónujte dvěma. Do fialova můžete vyladit celý make-up a také šaty a doplňky. Jen pozor, aby vše bylo ve stejném odstínu, a to včetně doplňků. Především, pokud nosíte  barevné brýle a šperky, neměly se tlouci s barvou rtěnky. Můžete se spolehnout, že budete hvězdou večera. Ať se budete bavit kdekoliv.

Jak na výdrž

Aby vám rtěnka vydržela co nejdéle a barva se nerozpíjela, sjednoťte rty nejprve lehkým make-upem, který prodlouží trvanlivost rtěnky a zabrání jejímu rozpíjení. Dále vykreslete konturovací tužkou linii rtů a tužkou rty vybarvěte. Pigment tužky se tak perfektně spojí a zajistí opět dlouhotrvající efekt. Pro matný efekt na závěr rty přepudrujte transparentním pudrem. Pokud sáhnete po matné rtěnce, je dobré předtím, než se začnete vůbec líčit, nanést kvůli hydrataci na rty balzám. Co si tak vyrobit domácí? Je to jednoduché. Návod, jak na to, jsme psali zde.  Nechte ho vstřebat a těsně předtím, než půjdete rty malovat, je obtiskněte do savých papírků, abyste se zbavila přebytečné mastnoty.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47