Jak se zbavit suché krepaté kůže, která prozradí přibývající věk? Správnou hydratací a exfoliací

 Krása 
28. března 2022 13:54 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Krepatá kůže bývá nejčastěji problémem na krku a pažích Depositphotos
Vrásčitá neboli krepatá kůže má co do činění s přibývajícím věkem. Jak stárneme, hromadí se vrásky, ale krepatá kůže se často objevuje například i na končetinách.

Kdo by o něco takového stál a chtěl například v létě nosit neustále dlouhé rukávy a dlouhé kalhoty. Nicméně s krepatou kůži jde naštěstí zatočit, jen je potřeba vědět, jaké jsou ty správné postupy.

Krepatá kůže na končetinách

Je důležité vědět, že krepatá pokožka je samozřejmě způsobena nedostatkem hydratace, takže silné zvlhčování je klíčové. Pro krepatou pokožku na pažích nebo nohou hledejte tělový hydratační krém, který obsahuje složky stimulující elastin, jako je retinol a hydroxykyseliny, nebo laktát amonný, jako je Lac-Hydrin nebo AmLactin, píše Real Simple.

Nebude to tedy zrovna levná záležitost, ale přípravky, které obsahují retinol a další zmiňované látky, stejně tak i antioxidanty a peptidy proti stárnutí, pomáhají zahušťovat základ pokožky a činí krepatění méně patrné, nebo ho dokonce zcela odstraní.

Důležité jsou i opalovací krémy, takže si před létem určitě pořiďte ty správné. Poškození sluncem je totiž nejčastější příčinou krepaté pokožky, takže je velmi důležité používat opalovací krém nebo olej. Ujistěte se, že používáte širokospektrální opalovací krém nejméně s faktorem 30 a nezapomínejte ho rozetřít až ke krku, kde se rovněž často krepatění pokožky objevuje.

Nevyhýbejte se exfoliaci

Exfoliace je totiž skvělou technikou, přitom stačí jen obyčejné tzv. kartáčování pokožky. To funguje nejen jako lehký exfoliant, ale také zlepšuje krevní oběh a v důsledku toho zvyšuje pevnost. Za tímto účelem ale používejte kartáček s přírodními štětinami a končetiny vykartáčujte před osprchováním.

I když klasické vrásky a krepatá pokožka nejsou úplně to samé, oba stavy se často vyskytují společně a platí na ně podobná péče. Je tedy v obou případech potřeba především zvýšit hladinu kolagenu a hydratace pokožky. A pokud budete důslední, časem se dostaví výrazný výsledek.

Zdroj: Real Simple, Cleveland Clinic.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve