S otoky obličeje si snadno poradíte i doma. Pomohou masáže i kafe

 Krása 
21. března 2022 07:58 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Otoky v obličeji nejde schovat pod make-up. Lze si s nimi ale poradit doma. Depositphotos
Pokud se nejedná o nějaký závažnější zdravotní problém, jsou otoky v obličeji obvykle jen důsledkem nezdravého životního stylu. Třeba probdělých nocí s větším množstvím alkoholu. I tak jde ale o nepříjemnost, která netěší nikoho.

Otoků v obličeji se ale lze zbavit poměrně snadno i v pohodlí domova. Žádná kosmetika na světě je totiž nedokáže zamaskovat, takže na otoky se musí jinak.

Pomohou masáže i kafe

Masáže jsou jedním z nejoblíbenějších způsobů všech dermatologů, jak píše Byrdie. Chcete-li odstranit odpad, který se nahromadil ve vašem systému a vyvolal otok, masírujte pokožku jemnými krouživými pohyby. Vždy začněte v horní části obličeje, masírujte kolem očí a poté postupujte dolů k čelisti. Ještě lepší je použít šikovné kosmetické nástroje v podobě nefritového válečku nebo kamene gua sha.

Káva je známé diuretikum, které umí poměrně rychle zabrat a odvodnit, a to i v obličeji. Pokud kávu nepijete, můžete ji nahradit zeleným čajem, který má rovněž vysoký obsah kofeinu a tedy i velmi podobné účinky jako káva. Jsou tu také kofeinové krémy, které lze používat lokálně, třeba na snížení otoků kolem očí.

Otokům předejde zeleninová strava

Není to samozřejmě žádný všelék, faktem ale je, že strava, která zahrnuje listovou zeleninu, tedy především špenát, kapustu, mangold  a další, předchází tvorbě otoků a dokáže je i snížit během jednoho dne.

A chce to taky pohyb. Rozhýbání těla může mít zásadní vliv na oteklý obličej. Přes noc, kdy fakticky jen ležíme, se otoky hromadí a usazují se zejména kolem očí. Na to platí lehké cvičení, samozřejmě ne vleže hned po probuzení.

V neposlední řadě můžete na otoky kolem očí využít všemocné plátky ze salátové okurky, které skutečně mají mnoho výhod pro pleť kolem očí. Na oči se aplikují studené a jen po dobu několika minut. Existují také studené masky, studené válečky a studené náplasti, které lze aplikovat na otoky v oblasti očí. Studené totiž stahuje krevní cévy a snižuje zánět, čímž se eliminují samotné otoky.

Zdroj: Byrdie, Healthline.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve