S vráskami pod očima zatočíte opalovacím krémem i speciálními cviky. A pozor na obličejové tamponky

 Krása 
26. března 2022 08:12 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nejen kosmetika, ale i správná péče pomohou minimalizovat vrásky pod očima Depositphotos
Oblast pod očima je obvykle prvním místem, kde se začnou vrásky tvořit, jakmile překročíme určitý věk. Přesto tuto oblast mnoho žen při péči o pleť do značné míry ignoruje.

Vrásky pod očima jsou tedy běžnou a zcela přirozenou součástí stárnutí. Nicméně jejich tvorbu, potažmo jejich prohlubování, lze omezit tím, že do své péče o pleť zařadíte oční krémy proti vráskám a také trochu té prevence, jak píše Real Simple.

Jaké krémy a séra zvolit

Retinol je pro prevenci vrásek pod očima nejlepší. Tento nesporný šampion v boji proti stárnutí podpoří produkci kolagenu ve vaší pleti, takže pak bude celkově pevnější a tím vlastně i mladší.

Vitamin C disponuje antioxidanty, které neutralizují volné radikály a napomáhají přirozenému omlazovacímu cyklu pokožky, přičemž rozjasňují oblast pod očima. A pak je tu ten slavný opalovací krém, který stále mnoho žen do své péče o pleť nezařadila. Speciální obličejové "opalováky" jsou skvělé z toho důvodu, že UV paprsky mohou spálit pokožku a snížit její elasticitu, což způsobuje, že pokožka produkuje více melaninu a vede k předčasnému stárnutí. Nemusíte si nutně pořizovat samostatný opalovací krém výhradně na oblast pod očima, ale hledat takový, který ho obsahuje. V neposlední řadě není žádným tajemstvím, že řada hollywoodských krásek se zcela vyhýbá sluníčku, aby jejich pleť neztrácela elán.

Další tipy pro mladší pleť

Některá obličejová cvičení se ukázala jako účinná pro stimulaci průtoku krve a napnutí pokožky pod očima. Jemný peeling oblasti pod očima také neuškodí, pokud budete dostatečně jemní. Používejte jemné exfolianty, ať už přírodní nebo chemické, velmi lehký tlak a následně pleť ošetřete hydratačním krémem.

Velmi důležité je správné odstraňování make-upu, a to právě kvůli velmi jemné pokožce pod očima. To znamená, že zatímco jinde můžete použít větší sílu, použití stejného tlaku na oči není v pořádku. Čištění vatovými tampony a odličovacími ubrousky nebo silné tření rukama je škodlivé a zcela zbytečné. Pro účely anti-agingu většina dermatologů doporučuje čisticí balzám, který jemně vmasírujete krouživými pohyby, a jakmile se make-up začne rozpadat, opláchnete vše teplou vodou. 

V poslední době se také hodně mluví o lůžkovinách. Možná si nemyslíte, že je to tak důležité, ale když si spočítáte, kolikrát se váš obličej za rok odírá o hrubý povlak polštáře, pak je jasné, že vráskám se díky tomu daří lépe. Doporučují se tedy především saténové lůžkoviny nebo hedvábné masky na oči, abyste zabránili tření pokožky a minimalizovali tyto negativní účinky. 

Zdroj: Real Simple, Healthline.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008