Jak zkrotit vousy a narovnat je. Na klasický šampon zapomeňte

 Krása 
03. února 2022 18:33 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
To, jak vaše vousy rostou, je z velké míry dáno geneticky Depositphotos
Konečně vám narostl kýžený plnovous, ale kroutí se vám každý jeho vlas na jinou stranu? Poradíme vám, jak vousy zkrotit a narovnat je.

Možná vám vrtá hlavou, proč zrovna ty vaše vousy se musí kroutit a nezůstanou rovné. „Poděkovat“ můžete svým předkům, kteří vám v genech předali asymetrické vousové folikuly. Právě z nich totiž vyrůstají vousy, které mají sklon ke kroucení. Genetika je však jedna věc, druhý hlavní faktor také hraje strava a péče, jakou svým vousům věnujete. A právě správnou péčí může mít rovné vousy i opravdu přírodní kudrnáč. Jak na to? 

Na klasický šampon zapomeňte

O vousy je potřeba pravidelně pečovat, především je mýt speciálními přípravky. Ne však každý den, protože to vousy jenom zbytečně vysušuje. Stačí třikrát do týdne s použitím šamponu na vousy (ne na vlasy, který by přinesl více škody než užitku) a také kondicionérem. Ten je posílí a hydratuje. Díky tomu budou vousy poddajnější a rovnější a budou se vám také lépe upravovat.

Nezapomeňte na balzám

Jestli toužíte po tom, aby vaše vousy byly poddanější a rovnější, neobejdete se také bez kvalitního balzámu. Stačí malé množství přípravku nanést rovnoměrně na čisté, osušené nebo vlhké vousy. Následně plnovous pročešte hřebenem a upravte do požadovaného tvaru. 

Co s kudrnáči

Má-li váš plnovous zvlněný tvar, který vám nevyhovuje, sáhněte po kvalitním oleji na vousy. Ten je dokáže vyživit, hydratovat a zároveň je zjemnit tak, aby se daly narovnat. Každé ráno si plnovous pročešte hřebenem na vousy. Následně několik kapek oleje rovnoměrně vetřete jak do svých vousů, tak také na obličej. Vytvořte si z tohoto druhu péče takový váš ranní rituál a uvidíte, že váš plnovous bude vypadat zdravě, bude poddajnější, upravenější a především rovnější. Navíc vousy přestanou i píchat, což ocení především vaše protějšky. 

Sáhněte po žehličce

Nic z toho nepomohlo? Pak to bude chtít nejsilnější kalibr. Žehličku. Ne klasickou napařovací, ale speciální na vousy. Je vybavena nahřívací destičkou a hřebenovými zuby. Vousy si žehlete odshora dolů a směrem do stran. Ale pozor, používejte ji pouze na zcela vysušené vousy. Po celou dobu se ji snažte udržovat alespoň centimetr od pokožky. A dejte si pozor, abyste se na žádném místě nezdrželi příliš dlouho. Jinak byste si svou chloubu mohli snadno spálit. Nemáte-li nic takového doma, pak můžete použít i klasickou žehličku na vlasy. Nakonec použijte balzám a vousy pročešte. A pokud patříte zatím do skupiny mužů, kteří si teprve nechávají narůst svůj první plnovous, tipy a rady, jak to udělat správně se dočtete zde.

Zdroj: tiege.com, stryx.com

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47