S natáčkami jsme skoncovaly v devadesátkách. Teď zažívají ohromný comeback

 Krása 
12. ledna 2022 15:03 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vrací se devadesátkové účesy Depositphotos
Svět se točí stále dokola. A ve světě módy a krásy to platí dvojnásob. Poté, co se ke svému comebacku nadechly osmdesátá léta, hned se o své slovo přihlásily také devadesátky. A ty s sebou vrátily do hry také staré dobré natáčky.

Důvod je jasný. Vrací se totiž především devadesátkové účesy. Jestli si už nepamatujete, jak to vlastně vypadalo, tak jde o takové ty navlněné vyfoukané a objemné ofiny. Jak říkají vlasoví odborníci, je to takový ten účes bez gravitace. A i když moderní kosmetické nástroje dokáží ledacos, tohle prostě umí jen natáčky.

Proč natáčky

Protože vám po nich prostě účes vydrží. Nevadí, že foukne, dokonce nevadí, ani když začne mrholit. Když použijete natáčky, tak vaše vlasy zjednodušeně řečeno zatuhnou v tom správném požadovaném tvaru, což nedokáží žádné jiné vlasové pomůcky.

S natáčkami se i snadno zachází. Zkrátka jen pomocí kartáče vyčešete požadovaný pramen vysušených vlasů, který následně natočíte na natáčky. Jen stačí použít správný sprej a váš účes vydrží i nemožné. Dnes se ideálně používají natáčky na suchý zip, ale jejich výběr je opravdu veliký.

Jak natáčky používat

To záleží samozřejmě především na typu účesu. Obecně ale platí, že vlasy před samotným natočením na natáčky upravíte stylingovými přípravky podle typu požadovaného účesu. Takže ať už půjde o stylingovou pěnu pro opravdu objemný vzhled, nebo něco jemnějšího s větší texturou, vždy volte přípravek podle typu účesu, kterého chcete docílit.

Stylingovým přípravkem ošetřete každý pramen vlasů, který budete natáčet, a poté jej namotejte na natáčku. Dobře si vše předem rozmyslete. Natáčky totiž pracují tak dobře, že účes po nich prakticky nejde změnit. Začněte ofinou a postupujte přirozeně dál. Natáčky pak sundávejte pouze v případě, že jsou vaše vlasy zcela suché. Pomoci jim můžete fénem.

Natáčky si s vlasy poradí zhruba za deset minut, ale jak už bylo řečeno, je nutné je sundávat ze zcela vychladlých vlasů. Takže pokud jim budete pomáhat fénem, počkejte ještě dalších deset minut, než budou vlasy tzv. zcela vychladlé.

Zdroj: Stylist, Glamour Magazine.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47