Malý zázrak pro vaše nohy. Vyzkoušejte masky na chodidla, překvapí vás, co všechno dokáží

 Krása 
21. prosince 2021 16:37 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Masky na chodidla jsou skvělými pomocníky Shutterstock
V zimě obvykle chodidla moc neukazujeme. Místo toho si navlékneme tlusté zimní ponožky a tak nějak čekáme až do jara. Jenomže zima je naopak právě ten správný čas pro wellness našich chodidel.měli bychom tento čas využít k exfoliaci, výživě a opravě dehydratované a mdlé pokožky.

Takže ponožky dolů, udělejte si pohodlí a hýčkejte svá chodidla maskami, které jim dodají exfoliaci, výživu a poskytnou potřebnou hydrataci.

Co všechno masky na chodidla umí

Především je řeč o účinné exfoliaci ztvrdlé, hrubé a zesílené kůže na chodidlech. A co si budeme povídat, to potřebujeme všechny. Podle The Stylist také odstraňují nánosy odumřelých a suchých buněk a stimulují odlupování staré a odumřelé kůže. Samozřejmě změkčují, hydratují a regenerují pokožku, urychlují proces obnovy. Mají také zklidňující účinky a zanechávají kůži hebkou, jemnější a pružnější.

Jakou masku vybrat

Důležité je vědět, že velmi často můžete ve vašem obchodě s kosmetikou nebo na internetu narazit na pojem exfoliační ponožky. Skutečně maska na chodidla má tvar podobný ponožkám, také jak jinak masku na chodidla umístit. Vězte tedy, že maska na chodidla a exfoliační ponožky jsou jedno a to samé. Většinou se masky prodávají v univerzální velikosti, takže se nemusíte bát, že by snad nedokázala pokrýt celá vaše chodidla.

Různé masky mají různé časy použití. Některé stačí na chodidla umístit na deset minut, jiné ale vyžadují delší čas použití. A není vhodné je používat v kombinaci s pemzou či škrabkami.

Jak masky používat

Před použitím masky na chodidla, respektive exfoliačních ponožek, si samozřejmě chodidla umyjte a vysušte. Poté vložte chodidla do ponožek a nechte působit po dobu určenou v návodu k použití. Jak už byl řečeno, některým maskám stačí deset minut, jiné je dokonce potřeba mít na chodidlech i  90 až 120 minut, také podle potřeby a stavu pokožky vašich chodidel. Takže ideálně si masku na chodidla aplikujte před sledováním nějakého pěkného filmu.

Pak masku sundejte a smyjte zbytky masky teplou vodou. V žádném případě se nesnažte chodidla očistit od mozolovité kůže pemzou či škrabkou, sama se totiž začne odlupovat a exfoliovat po asi 5 až 7 dnech.

Masku můžete takto používat jednou měsíčně a pokud při její aplikaci chcete její účinnost ještě znásobit, pak si přes exfoliační ponožky ještě nasaďte bavlněné ponožky. Celou aplikaci můžete opakovat každých 30 dní. Pokud chcete podpořit účinky exfoliačních ponožek, nasaďte si přes ně ještě běžné, bavlněné ponožky.

Zdroj: Stylist, Glamour.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47