Čistící kartáček na pleť. Pomocník nebo ničitel vaší pleti?

 Krása 
19. října 2018 10:30 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Sonický kartáček se jeví jako skvělá pomůcka, realita je však jiná Shutterstock
Nechala jste se zlákat reklamou a uvažujete o koupi elektrického kartáčku na pleť? Tak pozor. Tato kosmetická vychytávka není vhodná pro každého. Navíc vám na obličeji může udělat pěknou paseku.

Zní to hrozně lákavě. Večer přijdete domů, vezmete kartáček a během chvíle máte pleť čistou a zářivou jako z alabastru. Přesně to slibují výrobci sonických kartáčků. Jenomže realita je trochu jiná.

Maximálně dvakrát týdně 

V první řadě není kartáček určený na odlíčení pleti. Takže vás stejně kosmetické tamponky a odličovací mléko nebo voda neminou. Teprve potom lze pleť kartáčkem dočistit. Navíc kartáček není určený pro každodenní použití, a už vůbec ne dvakrát denně. I ty nejjemnější štětiny kartáčku sdírají z pleti jemný ochranný kožní film. Při dlouhodobém narušování tohoto kyselého pláště dochází ke ztenčování pleti a tím pádem i rychlejšímu vzniku vrásek. 

Jako peeling

Funkce kartáčku je spíše exfoliační. Měl by se tedy používat maximálně dvakrát týdně. A to vám stejnou službu udělá i peeling. Takže pouvažujte, jestli není lepší investovat do nějakého kvalitního peelingového krému nebo masky, kterou si můžete připravit snadno doma. Více o tomto tématu jsme psali zde.

Není pro citlivky

Pokud jste nositelka citlivé pleti, tak na kartáček rovnou zapomeňte. Jeho štětiny, i pokud jsou nejjemnější, citlivou pleť dráždí, bude po čištění začervenalá a dostaví se pocit pnutí a suchosti. A jestli trpíte i na ekzém nebo rozšířené žilky, může se vám stát, že se vám po použití kartáčku ještě více zhorší.

Roznese akné

Trápí vás akné? Pokud na něj použijete čistící kartáček, můžete si roznést zánět po celém obličeji. A to určitě žádná z vás nechce. Jestli máte mastnou pleť a začnete ji pravidelně čistit takovým „strojem“, pak se může začít mastit ještě více. Je to přirozená obranná reakce.

Semeniště bakterií

Kartáček je potřeba po každém použití skutečně dobře desinfikovat. Vzhledem k tomu, jak blízko jsou jeho štětiny nasázeny, drží se mezi nimi nejenom vlhkost, ale také různé bakterie a plísně. A rozhodně by se neměl uchovávat v koupelně, kde se ještě více drží vlhkost. Navíc počítejte s tím, že budete muset každé dva až tři měsíci kupovat novou hlavici. A ta stojí několik set korun. Není tedy lepší a výhodnější investovat spíše do kvalitnější kosmetiky? Rozhodnutí je na vás.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47