Zatočte jednou provždy se zplihlými vlasy. Pomůže vám v tom obrácené mytí

 Krása 
25. listopadu 2019 14:00 / Marie Popelková
  8
📷
4 fotografie v galerii
Mít lehké a lesklé vlasy už nemusí být nedostižitelné Depositphotos
Obrácené mytí je nový trend v péči o vlasy a s nadšením jej přivítají všichni, kteří bojují s rychle se mastícími vlasy, které i po důkladném umytí brzy zplihnou. Nejde o nic složitého, fígl totiž spočívá v naprosté maličkosti.

Toužíte po lehkých a zářivých vlasech, které si svou kondici uchovají i dlouho po umytí vlasů? Pak je pro vás obrácené mytí to pravé ořechové. Stačí změnit při umývání vlasů zažité návyky a hned budou vaše vlasy vypadat skvěle. Je to snazší, než si možná myslíte.

Každý, kdo má jemné vlasy, nebo vlasy, které se rychle mastí, to zná velmi dobře. Čerstvě umyté vám vlasy vydrží sotva do večera a pak zplihnou a začnou se dělit na pramínky. Nyní ale existuje způsob, který můžete zapojit do své každodenní péče o vlasy (respektive do každého mytí vlasů) a díky kterému se rychle se mastící, zplihlé vlasy stanou minulostí. Tato metoda se jmenuje obrácené mytí a je velmi jednoduchá. Prostě použijete balzám a až poté šampon.

Ideální pro jemné vlasy

Obrácené mytí zajistí, že jemné vlasy zůstanou krásné a nezplihnou. Kondicionér vlasy často zatěžkává, což v případě pevných a silných vlasů nijak zvlášť nepocítíte. Ale pokud máte jemné vlasy, je situace o poznání jiná. Při mytí vlasů tedy nejdříve použijte balzám a až poté šampon. Přebytečný balzám se tak z vlasů vymyje a nebude vlasy tolik zatěžovat. Vlasy se i tak hydratují, ale přebytečná hydratace se odstraní. Na obrácené mytí se dá použít i vlasová maska. Nejdříve nechte masku působit a pak použijte šampon. To zajistí, že vlasy nebudou pečujícími přípravky přehlcené.

Vhodné i pro kudrnaté hřívy

Obrácené mytí ale není jen pro jemné vlasy, prospívá i kudrnatým vlasům. Když vaše vlny nezatěžuje přebytečný balzám, jsou pak pružnější a krásnější. Metodu ale lze využít i na vlasy barvené a poškozené. O tom, jak lze z kudrnatých vlasů vytvořit hladký účes, jsme psali zde.

Obrácené mytí a další techniky

Kromě prohození pořadí šamponu a balzámu existuje ještě pár dalších technik, které vhodně vyčistí jemné nebo kudrnaté vlasy a přitom je nezatíží. Pokud používáte balzám nebo vlasovou masku, nanášejte je jen do délek a na konečky. To zajistí, že se vaše pokožka nebude tak rychle mastit.

K mytí používejte jen malé množství šamponu ve velikosti lískového oříšku. Šampon rozmasírujte do pěny, opláchněte a celý postup zopakujte ještě jednou. To zajistí, že se důkladně vymyjí veškeré zbytky stylingových přípravků, které ve vlasech mohly zbýt. Nakonec vlasy pořádně propláchněte vodou, ideálně dokud nezačnou trochu „vrzat“. Vlasy si vždy myjte vlažnou vodou, teplejší je totiž vysušuje.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve