Chcete zhubnout nebo špatně spíte? Připravte si banánový čaj, jeho účinky vás ohromí

 Zdraví 
21. listopadu 2019 13:52 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zkuste banánový čaj proti nespavosti Internet
Máte problém usnout bez ohledu na to, jak moc jste unavení? Nebo se probouzíte uprostřed noci a jen tak ležíte celé hodiny a hypnotizujete budík? Zkuste si udělat banánový čaj.

Nespavost je problém, který člověku odebírá energii, náladu a schopnost fungovat během dne. Chronická nespavost pak může přispět k vážným zdravotním problémům. Řešením může být nejen změna životního stylu, ale i banánový čaj, díky kterému se vyspíte dorůžova.

Banánový čaj proti nespavosti

Že jste o banánovém čaji nikdy neslyšeli? Nevadí. Zkuste si ho udělat. Proti nespavosti neskutečně zabírá.

Příprava čaje

  • 1 banán
  • ¼ lžičky skořice
  • voda

Nalijte přibližně 2 šálky vody do kastrůlku a nechte ji vařit. Až voda začne vřít, přidejte oloupaný banán. Nechte vařit asi 10 minut a následně odstraňte z ohně. Do takto připraveného banánového odvaru přidejte skořici a promíchejte. Hotový čaj přeceďte a popíjejte před spaním.

Skvělý i na hubnutí

Netradiční banánový čaj je jedním z nejlepších čajů na hubnutí. Pravidelné pití jednoho šálku čaje vám pomůže nejen s hubnutím a nespavostí, ale také s imunitou.

Zvyšuje imunitu

Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitaminů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a celkovou imunitu.

Tento jednoduchý čaj v sobě kombinuje vitaminy a minerály ze dvou přírodních zdrojů (banánu a skořice), které vám pomohou lépe usnout. Banán obsahuje draslík, který pomáhá regulovat krevní tlak a podporuje nervový systém. Navíc obsahuje také hořčík, který pomáhá uvolnit svaly a vitamin B6, který pomáhá regulovat spánkový cyklus.

Banán ještě využijete

Banán nemusíte vyhazovat. Můžete ho nechat vychladnout a uložit do chladničky. Ráno si ho přidejte do ovesných vloček. Popřípadě jej můžete vložit do mrazničky a udělat si z něj banánovou zmrzlinu.

K nespavosti může přispívat i vysoký obsah cukru. Proto se přidává skořice, která pomáhá hladinu cukru v krvi regulovat. Pokud spojíte výhody banánu a skořice dohromady, získáte silnou, ale přírodní kombinaci, která dokáže udělat s vaším spánkem hotové zázraky. Dále čtěte: Dopřejte si kaki každý den. Pomůže vám nejen s hubnutím.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod